avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca in perioada cand angajata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca in perioada cand angajata e insarcinata?

Buna ziua,
Ma inereseaza daca poate fi desfacut contractul de munca a unei angajate pe motiv ca postul acesteia i-a fost desfiintat din motive ce nu tin de angajat, daca aceasta este insarcinata in primele luni de sarcina?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 6 Ianuarie 2020
Reorganizarea activitatii poate privi si structura interna a societatii, unele din compartimentele sale si in general orice masuri organizatorice menite sa conduca la imbunatatirea activitatii.
Este posibil ca conducerea societatii sa dispuna reorganizarea numai a unor departamente.
Eu am inteles ca au dreptul la reorganizare, dar, in cadrul aceluiasi departament, au dreptul sa disponibilizeze o persoana care este insarcinata, iar alte doua, care sunt in concediu de crestere copil, sa ramana?
Angajatorul poate sa disponibilizeze pe cine vrea ..... banuiesc ca au anumite criterii pe baza careia au procedat asa :(
Buna ziua
In primul rand vreau sa va spun ca este foerte interesant acest site si vreau si eu niste raspunsuri daca se poate mai urgent.
Sunt angajata pe perioada nedeterminata de un an de zile , intro functie de conducere(sef de tura - echipa , intro firma) si sunt insarcinata in 7 luni.
Pana azi totul era bine si frumos la servici , dar spre ghinionul meu si din prostia mea astazi am facut un lucru necugetat , am fost prinsa de directoarea societatii fumand o tigara in incinta firmei.Stiu ca veti spune ca nu am voie sa fumez cat sunt gravida , dar mai trag si eu cate una , si in pauza avand altceva de lucru am iesit in timpul programului.Pentru acest lucru am fost bagata in comisia disciplinara impreuna cu alte 8 persoane care erau cu mine.
Intrebarea mea este daca pot sa fiu data afara din cauza aceasta fiind insarcinata.Tin sa mentionez faptul ca regulamentul de ordine interioara pe care lam si semnat scrie ca fumatul in incinta societatii este abatere disciplinara grava.
Va rog sami raspundeti cat de urgent se poate.
Consider ca nu se va aplica in cazul acesta sanctiune desfacerii contractului individual de munca. In conformitate cu prevederile legale, acesata sanctiune este cea mai grava, sunt si alte sanctiuni care ar putea sa fie aplicate. si daca sunteti la prima abatere disciplinara nu cred ca o sa dispuna desfacerea CIM. Sanctiunile prevazute de codul muncii sunt:
a) avertismentul scris;
b) suspendarea contractului individual de munca pentru o perioada ce nu poate depasi 10 zile lucratoare;
c) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
d) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
e) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
f) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Alte discuții în legătură

Concediu medical la gravide DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, Sotia mea este insarcinata in 11 saptamani, in 25 noiembrie expira concediul de ingrijire al primului copil, ea a mai pierdut o sarcina si ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu salariatii in insolventa? isobelbella isobelbella care sunt mai exact pasii, ce se intampla cu salariatii unei societati in insolventa? (vezi toată discuția)
Daca sunt insarcinata ma pot concedia? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 am primit in urma cu cateva zile instiintarea de preaviz in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana angajatului.intrebarea mea este:daca pana ... (vezi toată discuția)