avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere respinsa de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere respinsa de angajator

buna ziua!
intrucat de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor si vi l-am cerut ati fost intotdeauna promti si concreti,rezultatele fiind satisfacatoare, va multumesc si sper din tot sufletul ca veti fi intotdeauna alaturi de noi!
acum...problema mea :hm: ...lucrez din data de 09.04.2008 la o firma privata cu CIM pe perioada indeterminata. in luna noiembrie 2008 am fost anuntati ca ni s-au marit salariile si ca incepand cu luna decembrie vom avea cu 200 lei mai mult la salar ( net) . in timp ce tuturor colegilor mei li s-a intocmit act aditional, eu am fost singura care inca nu l-am primit. in decembrie diferenta de bani am primit-o la negru. cand l-am intrebat pe patron ce s-a intamplat cu actul meu mi s-a raspuns ca il voi primi cand contabila va binevoi sa il aduca. la sfarsitul lunii am avut nevoie de o adeverinta pentru banca in care sa-mi sfecifice veniturile brute si nete pe ultimele 3 luni seful meu mi-a refuzat cererea spunandu-mi ca nu a platit pe ultima luna impozitele la salarii si nu ar vrea sa-si creeze probleme.asa ca m-a invitat sa astept pana in ianuarie. :rtfm:
intrebarea mea este: angajatorul nu este obligat sa elibereze adeverinta de venit atunci cand angajatul o solicita? pot verifica eu personal daca mi-au fost platite impozitele ( nu prea am incredere in el )? daca intarzie cu platile sau sunt restante prea mari ori decide sa nu plateasca , in ce fel pot impiedica consecintele ? ce urmari au acestea asupra mea , angajata sau in cazul in care decid sa inchei CIM ?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alin Gheorghe , Alte profesii 18:37, 9 Ianuarie 2009
scuzati-ma, dar a contesta decizia de concediere in instanta nu e ca si cum ar admite ca CIM a fost valid?
va merge la politie sa faca plangere pt fals in acte. asta inseamna ca ea nu recunoaste CIM ca fiind valid din moment ce nu l-a semnat. la fel si acea declaratie, in care se afirma ca nu are carte de munca ( ceea ce e fals ) , semnat de catre contabila.
iar cei de la ITM nu considera ca declaratia depusa la dosarul de angajare alaturi de CIM afirma falsul? ce fel de control s-a facut? doar al firmei? la ITM nu se verifica actele atunci cand se inregistreaza? doar pt asta raman atatea zile acolo toate cele 3 exemplare! consider ca e si vina celor de la ITM. daca erau atenti la documente poate verisoara mea nu se afla in aceasta situatie!!
Cum sa ramana actele la ITM atatea zile??? C.i.m. primesc numar de inregistrare pe loc, din care 2 exemplare le ia delegatul societatii, iar un exempla ramane la ITM.

ITM-ul are alte competente in ceea ce priveste verificarea actelor care se depun la aceasta institutie. De unde sa stie inspectorul de la ITM care sunt semnaturile originale pe un act care se depune la iTM ???

Sesizati organele de cercetare penala cu privire la falsul facut de catre contabila.

CIM se poate considera valabil, chiar daca nu a fost facut in forma scrisa .... pana la proba contrara cim este valabil.
ma rog, ei i s-a spus ca actele au stat 3 zile ....:hm:
a, inca ceva...nu aveam pretentia ca ITM-ul sa deosebeasca o semnatura falsa de una autentica. dar in baza lor de date verisoara mea apare cu lichidarea facuta la ultimul loc de munca ( anterior acestuia ) iar data inchieierii raportului de munca se consemneaza in cartea de munca, corect?
atunci...cum poti sa accepti ca valida o declaratie ( aferenta CIM-ului ) in care acea persoana inregistrata in baza ta de date afirma pe proprie raspundere ca nu are carte de munca?
Corect, incetarea raporturilor de munca se inregistreaza in carnetul de munca. Dar, in baza de date a ITM-ului nu este trecut si faptul ca angajatul are sau nu carnet de munca pe care l-a prezentat sau nu.
Atata timp cat nu intra in competenta lor de a verifica autenticitatea semnaturilor, se considera valida o astfel de semnatura pana la proba contrara.
cand verisoara mea a facut sesizarea a mentionat si acest fapt! daca ea nu zicea nimic si mergea mai departe asa, ce se putea intampla?
corectati-ma daca gresesc ! s-ar fi descoperit intr-un tarziu la ITM o neregula : ori la un control mai amanuntit al documentelor s-ar fi descoperit " presupusa declaratie " a verisoarei mele si constatarea falsului declarat-ori ca are 2 carti de munca ( conform declaratiei i s-ar fi cumparat una ) ceea ce este ilegal. corect?
ma intreb cine platea consecintele ?

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara Marius Nou Marius Nou Astazi am fost convocat la locul de munca intr-o sedinta in cateva minute si mi s-a adus la cunostinta ca nu am vrut sa-mi ajut colegii intr-o anumita zi. ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)
Dat afara hero services hero services buna ziua.am o prietena care a fost data afara din serviciu in mod abuziv.iata care e problema:acum o luna conducerea i-a comunicat ca de miine se inchide ... (vezi toată discuția)