avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
simona111:

1. Expune te rog cum ar arata cererea de chemare in judecata a INPPA-ului.

2. Modul de corectare a fost intr-adevar foarte exigent.

3. Nu se pune problema ca doar jumatate din avocati ar fi trecut examenul. Eu sunt sigur ca nici 10% l-ar fi trecut.
1. Avand in vedere ca la OEPA s-a respins contestatia cu privire la nedemnitati, institutie ce nu a facut parte din tematica, ma gandesc si la o plangere penala impotriva UNBR / INPPA pt abuz.

2. Avand in vedere baremul (de exemplu ma gandesc la chestia cu conexitate topografica / cronologica) sugerez UNBR / INPPA ca de acum incolo sa publice Bibliografia recomandata pentru studiu alaturi de Tematica.

3. Organizarea examenului sub forma de grila in 2, 3 sau 4 zile ar fi mult mai corecta, obiectiva, rezonabila si in mare masura ar inlatura obscuritatea subiectelor / baremelor si subiectivismul corectorilor.

Situatia cu nedemnitatile mi se pare de o nesimtire iesita din comun :)
NoiNoi a scris:

Situatia cu nedemnitatile mi se pare de o nesimtire iesita din comun :)

La fel si cea privind clasificarile concursului de infractiuni.
UNBR ar trebui sa publice autorii din care sa invatam. Evident ca nu au voie sa faca asta, insa daca tot sunt atat de nesimtiti incat sa accepte opiniile unora si sa nu le puncteze pe ale altora, atunci sa mearga cu nesimtirea pana la capat. Sa si-o asume.
Si eu sunt de parere ca ar trebui sa se dea 5 examene tip grila a cate 100 de intrebari.
Tot ce nu e grila e teren fertil pentru subiectivism.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
RoloTomassi, utilizator
Rolo, ai dreptate si de data asta. Pacat insa ca cei de la UNBR nu tin cont de opiniile noastre legate de sustinerea concursului doar din grila, fiindu-le necesar subiectivismul....

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)