Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Dl. Avocat se contrazice! Invatand un an foarte mult poate ai NOROC si intri. Cum adica? Ori intri ca stii ori ca ai noroc? In cazul asta, ma scuzati ca am exagerat, eu sunt de vina ca nu am avut noroc!
spuneam de noroc deoarece acest examen nu trebuie sa il iei cu nota 5, trebuie media 7.or, pentru a avea media generala 7 trebuie sa ai cunostinte temeinice .nimeni nu are cum sa stie la perfectie tot, si de aceea intra in joc si norocul.poti sa pici exact pe subiectul pe care il stii mai bine si atunci sa iei o nota mai mare.la urmatoarea proba poate pici pe un subiect nasol si atunci iei nota mai mica.eu nu am intrat acum 3 ani.am intrat anul trecut,cand erau 70 de grile necesare nu 50.acest fapt s-a vazut in acest an la rezultate.cei care au trecut cu 50 de grile sunt marea majoritate picati pentru ca evident ca nu au putut avea medie peste 7.aia e explicatia.
Dl. Avocat se contrazice! Invatand un an foarte mult poate ai NOROC si intri. Cum adica? Ori intri ca stii ori ca ai noroc? In cazul asta, ma scuzati ca am exagerat, eu sunt de vina ca nu am avut noroc!
Daca stai sa te gandesti domnul Avocat cum ii zici tu are dreptate. Chiar daca inveti pe rupte TREBUIE sa ai si un dram de noroc. Materia e imensa si e foarte posibil sa uiti ceva pe moment, din cauza stresului, oboseliii etc.
Nu stiu cati dintre voi v-ati evaluat lucrarea dupa baremele afisate de INPPA.
Nici eu n-am facut-o pana astazi, cand am constatat ca bataia de joc e atat de mare.
Ei bine, mi se intareste convingerea ca lucrarile au fost corectate de femeia de serviciu si nu de vreun avocat, sau macar de vreun practicant de profesie juridica, ca de un profesor nu poate fi vorba. Nici macar un profesor de la Petre Andrei, nu ar putea aprecia in acest mod lucrarile.
Concluzia mea este aceea ca, cel ce a acordat notarea, a avut in fata baremul INPPA si lucrarea. Daca in lucrare era scris textul baremului, era notat, daca nu, nu.
Astazi, asa cum am mai spus, mi-am facut punctajul lucrarilor dupa barem. Am fost foarte exigenta in ce priveste notarea si abia dupa ce am terminat de punctat cele 5 lucrari, am constatat ca de fapt sunt notata la jumatate din punctajul pe care il meritam.
E injurios.
E de neacceptat.
Apropos, stie cineva daca s-a refacut baremul la OEPA - definitivi? Caci speta este notata cu 4 puncte, dar din adunarea subpunctelor rezulta 3. Poate ne dau un punct din oficiu?
Dupa bataia de joc privind organizarea acestui simulacru de examen, dupa presiunea pusa pe fiecare dintre candidati, nu cred ca voi putea trece usor peste modul de corectare.
Am formulat si depus astazi o contestatie si sper ca macar de data asta cineva calificat sa corecteze lucrarile mele.
In cazul in care nici in urma corectarii nu mi se vor acorda punctele pe care sigur le-am facut, cu siguranta voi chema INPPA in instanta.
Judecatorul s-ar putea pronunta asupra lucrarilor, avand capacitatea ci calificarea de a aprecia.
Nu spun ca nici jumatate din bresla purtatorilor de roba nu ar fi trecut acest examen, la modul in care s-a organizat si notat, dar spun ca sunt mai buna decat jumatatea la care am facut referire, bazandu-ma doar pe experienta din instante.
Este clar ca breasla avocaturii este inchisa. Doar 7% (dintre definitivii in alte profesii) sa poata accede in avocatura?
Si atunci ma gandesc la stagiari. Astia pentru ce-s buni? Sa care mapa avocatului? Sa tina randul la instante, pana vine dosarul la ordine? Sa accepte salarii de mizerie (asta in cazul in care nu aduc bani de acasa)?
Nu inteleg ce se doreste cu organizarea acestui examen. Probabil doar obtinerea de capital sau, cativa sa obtina niste venituri din participarea la examen si atat.
Este rusinos.
Cred ca nu mai vreau sa intru in aceasta breasla, dar ca jurist, ma vad obligata sa-mi apar demnitatea, asa ca, mai astept recorectarea tezelor si rezultatul, iar daca nu se schimba nimic, ne vedem in instanta.