avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
maria1 a scris:

RoloTomassi a scris:

Cineva aici zicea ca tematica se va stabili candva la sfarsitul lunii martie si probabil ca o vom sti la inceptul lui aprilie. Asa ca nu e cazul sa panichezi.

Eu sunt extrem de panicata, este foarte muult de stiut. :(

Maria am inteles ca dupa Congres.Congresul are loc in 29 si 30 martie, sper ca undeva pe la inceputul lunii aprilie sa ne spuna si noua ceva, asta daca nu intentioneaza sa ne tina ca pe ace pana in vara.

@albulescucamelia: uita-te la pagina 28 a acestui topic.Am postat ieri despre carti de grile pe NCC, inclusiv link-uri!

Spor si o :coffee: sau...mai multe!
Extras din Brosura editata pentru Congresul avocatilor, pagina 50:

"Fără a afecta în vreun fel cele de mai înainte, recomandăm însă revizuirea
limitei de promovare a probei tip grilă. Această primă probă de examen, rezervată
celor care aspiră la calitatea de avocat stagiar, are caracter eliminatoriu şi se
finalizează cu menţiunea „admis” sau „respins”, deci fără acordarea unei note
propriu-zise. Totuşi, în actuala reglementare a examenului, sunt declaraţi admişi
numai candidaţii care întrunesc cel puţin 70 de puncte dintr-un total de 100 de
puncte. În fapt, aceasta reprezintă reflectarea aceluiaşi criteriu de promovare
utilizat la a doua probă de examen – proba teoretică şi cu caracter aplicativ – unde
se acordă note şi la care sunt declaraţi reuşiţi candidaţii care au realizat cel puţin
media 7.00 şi au obţinut la fiecare materie de examen cel puţin nota 5.00. Or, de
regulă, exigenţele promovării unei probe eliminatorii, nefinalizată prin notare,
reclamă recurgerea la o limită mai coborâtă. De aceea, apreciem că stabilirea unui
punctaj minim de 50 de puncte pentru promovarea examenului tip grilă ar fi mai
potrivită decât limita de 70 de puncte practicată în prezent."

[ link extern ]
Cer ajutor cu niste grile imposibile... va rog!!

1. Ca și elemente ale acțiunii civile:
a) în cazurile prevăzute de lege pârâtul-asociație juridică, poate să nu aibă personalitate juridică;
b) obiectul poate consista într-o cerere care nu reclamă poziții adverse ale părților litigante;
c) cauza nu poate fi desemnată fără a se indica textul de lege care prevede expres dreptul la acțiune;
d) obiectul și cauza trebuie net separate.

2. Ca și condiție de admisibilitate a acțiunii civile:
a) formularea unei pretenții sau afirmarea unui drept, este realizată prin verificarea numai a unei aparențe a dreptului;
b) legitimarea procesuală a procurorului funcționează pentru orice acțiune care nu este strict personală;
c) capacitatea procesuală poate fi remediată până la prima zi de înfățișare;
d) interesul de a acționa, este realizată și când se urmărește prevenirea încălcării unui drept subiectiv amenințat.
Da, asa este corect sa se spuna, sa se anunte materia de studiu pt examen, sa posteze undeva pe site-ul unbr.ro. bibilografia pt examen la Barou.

Si la un examen pt un job-ui la stat si nu numai.. ti se spune ce sa inveti, din ce materie anume, totul cu ceva vreme inainte si mi se pare corect si aici sa fie cu un timp rezonabil, nu cu o luna inainte de examen cand atunci ce fac inscrieri.

Daca nu se va comunica nimic dupa acest congres, cred ca ar fi foarte bine sa adresam noi, cei interesati intrebari la unbr, direct, verbal fiecare in parte, prin e-mail sau adrese srcise astfel incat sa se comunice oficial care va fi materia de studiu pana la urma.

Adica totus, avem dreptul sa stim din timp ce avem de studiat , si mai avem dreptul la o pregatire corespunzatoare avand in vedere volumul foarte mare de studiu si basca si noutati legislative, in conditiile in care platesti o taxa de examinare ( care anul trecut nu a fost deloc mica 800 lei la UNBR plus 300 lei o taxa de secretariat ).

Aanalizati si voi la asemenea taxa, chiar se merita sa dai un examen si sa afli bibliografia cu o luna inainte??

Sa speram totusi, ca vom afla aceste informatii in urma acestui congres si vor stii toti cei interesati ce avem de studiat

Multumesc Lorelai84.

Spor la invatat si tie si noroc!!

Lorelai84 a scris:

maria1 a scris:

RoloTomassi a scris:

Cineva aici zicea ca tematica se va stabili candva la sfarsitul lunii martie si probabil ca o vom sti la inceptul lui aprilie. Asa ca nu e cazul sa panichezi.

Eu sunt extrem de panicata, este foarte muult de stiut. :(

Maria am inteles ca dupa Congres.Congresul are loc in 29 si 30 martie, sper ca undeva pe la inceputul lunii aprilie sa ne spuna si noua ceva, asta daca nu intentioneaza sa ne tina ca pe ace pana in vara.

@albulescucamelia: uita-te la pagina 28 a acestui topic.Am postat ieri despre carti de grile pe NCC, inclusiv link-uri!

Spor si o :coffee: sau...mai multe!

nu pot sa te ajut pentru ca n-am mai citit la procedura civila din septembrie. grilele sunt cam urate, din ce carte sunt?

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)