avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
La PC spun pas, mai ales ca nu stiu daca actiunea civila se va da pe nou, pe vechi sau pe ce mai viseaza cine si cum si unde si cand!

@Maria1: Daca nu se va afisa nimic dupa Congres am de gand sa trimit mail-uri la UNBR, la Baroul unde intentionez sa sustin examenul, sa-i stresez cu telefoane pana cand se vor satura si il vor inchide sau il vor deconecta gandindu-ma ca poate, poate se va intampla minunea sa afiseze. Oricum parerea mea este ca vor afisa dupa Congres, mai ales ca in brosura apare si discutia referitoare la nota de promovare in prima etapa, cea a grilei.
Eu una ma concentrez pe ceea ce stiu sigur: penal, procedura penala si OEPA, astea raman la fel, pe civil care va fi tot pe nou si mai am un semn de intrebare la PC.
Spor Maria si nervi tari!
Lorelai84 a scris:

".....pe civil care va fi tot pe nou..."

Care tot pe nou? ca s-a dat din cel vechi, doar actul juridic si aplicarea legii civile in timp, s-a dat din NCC. Ajuta-ma sa inteleg.....

Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
maria1, utilizator
maria1 a scris:

Lorelai84 a scris:

".....pe civil care va fi tot pe nou..."

Care tot pe nou? ca s-a dat din cel vechi, doar actul juridic si aplicarea legii civile in timp, s-a dat din NCC. Ajuta-ma sa inteleg.....

Nu vreau sa vorbesc prostii, dar luand in considerare urmatoarele lucruri: facultatile sustine licenta pe Noul Cod Civil si se studiaza deja pe Noul Cod Civil, la 1 octombrie se implinesc 2 ani de cand a intrat Noul Cod Civil in vigoare, plus ca cei de la INM in minuta au spus ca se va da in totalitatea pe Noul Cod Civil (anul trecut la civil la Barou s-a tinut cont de faptul ca si cei de la INM au avut doar aplicarea legii civile si actul juridic civil pe nou) inclin sa cred ca si aici va fi la fel, adica in totalitate pe Noul Cod Civil.
E doar o parere personala, influentata de decizia celor de la INM.
Am inteles. Aha, nu stiam de minuta celor de la INM. Sa vedem ce vor hotara, numai sa stim din timp.

Seara frumoasa!!:):luck:
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)