avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Lorelai84 a scris:

@andreeas1: ai dreptate!Trebuie sa existe doua decese minim pentru a fi retinut omorul deosebit de grav si un deces si doua persoane minim sa traisca pentru a fi tentativa la omor deosebit de grav.Dupa niste cautari si sapaturi m-am luminat si eu.

Aseara am fost neatenta cand am rezolvat grila, abia de dimineata cand mi-ai spus tu ca e gresita varianta a, m-am luminat :)) interesanta grila.

1.Sunt aplicabile dispozitiile art.210 C.P.(pedepsirea unor furturi la plangerea prealabila) in cazul in care subiectul activ este:
a)militarul in termen care sustrage bunuri din dormitorul comun;
b) gazduitorul care savarseste furtul in paguba celui care il gazduieste;
c)gazduitul care sustrage bunuri de la persoana care il gazduieste.
2.Conducerea unui autovehicul, succesiv, de catre un inculpat major si de unul minor, ambii fara a avea permis de conducere, corespunzator categoriei din care face parte vechicolul condus, reprezinta:
a) coautorat la infractiunea prevazuta in legea speciala,constand in conducerea unui
autovehicul fara permis de conducere;
b) o singura infractiune prevazuta in legea speciala,infractiune savarsita in conditiile prevederiilor art.75 alin.1 c Cod penal, constand in savarsirea infractiunii de catre un infractor major impreuna cu un minor;
c)cate o infractiune individuala, savarsita de fiecare inculpat
Neata si :coffee:
La 1-a, c si la 2 inclin spre b dar nu sunt sigura, oricum b scriu si daca e alt raspuns imi explici tu.
Spor!
dragilor , reactualizand un pic topicul la zi, cred ca se impune mai degraba urmatoarea intrebare : vom da din NCprCiv in sesiunea din toamna sau ramane doar NCCiv ?
Buna seara,
Sunt student anul 1 la Drept, stiu pare bizar ca scriu in acest topic.
Studiez foarte mult zilnic, m-am apucat sa invat chiar si materia pentru finalul ce va urma peste ......3 ani.

As avea o intrebare ce ma sfatuiti sa fac, sa dau admitere, sa ma pregatesc pentru BAROU sau pentru INM ?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
costin_l, utilizator
costin_l a scris:

Buna seara,
Sunt student anul 1 la Drept, stiu pare bizar ca scriu in acest topic.
Studiez foarte mult zilnic, m-am apucat sa invat chiar si materia pentru finalul ce va urma peste ......3 ani.

As avea o intrebare ce ma sfatuiti sa fac, sa dau admitere, sa ma pregatesc pentru BAROU sau pentru INM ?

Multumesc.

Este prematura :) intrebarea ,dar...
Invata cat de mult poti in facultate si dupa licenta poti incerca la amandoua !
Ca avocat ,inceputul este foarte greu dpdv financiar,asta in cazul in care nu te coopteaza vreo casa de avocatura !
Ca judecator sau procuror,ai remuneratie sigura ,dar o raspundere si munca pe masura !
Bafta si spor la invatat !

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)