avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
andreeas1 a scris:

1 ac 2 bc 3ab 4ab - Acestea sunt raspunsurile din carte. La grilele 1 si 3 n-am nimic de comentat. Insa la 2 nu inteleg de ce nu e corecta varianta a?! probabil este o greseala de redactare.Iar la grila 4, ca sa existe primul termen la mica recidiva trebuie sa fie 3 condamnari la o pedeapsa de cel mult 6 luni. atunci cand exista concurs de infractiuni se aplica o singura pedeapsa pentru toate infractiunile. tu inveti din Mitrache? Grilele sunt din M. Ciobanu si am constatat ca sunt axate mai mult pe parerea lui Mitrache. Astept si parerea ta.

Neata!
La 2 chiar nu inteleg de ce nu este si a).Eu l-am luat pentru ca se regaseste si in Udroiu raspunsul de la a) si in Alexandru Boroi.Eu dupa ei doi invat si ma uitam inainte si pe Streteanu dar am ramas doar la cei doi caci ajung.
Grilele sunt facute dupa Alexandru Boroi, Mitrache, Costica Bulai si niste coduri adnotate.Depinde din ce set nimeresti sa faci grilele.De aici si parerile contradictorii in cartea Mihaelei Ciobanu.Unii au renuntat sa mai faca grile din ea tocmai pentru ca aduna pareri din aproape toti autorii de penal.Asa se explica si raspunsul la grila 4.Apartine lui Mitrache (cred).
Problema este de a cui parere se tine cont la corectat.Cred ca de parerea cartii din care sunt luate grilele (cel putin asa a fost in 2011 cand le-au luat din Raducan-desi si acolo am intalnit greseli la raspunsuri).
Salutari,

Apare birsan la obligatii? Si la succesiuni din ce cititi? Pe contracte o sa apara [ link extern ]
procedura penala din ce o invatati?
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
bogdanchrn, utilizator
bogdanchrn a scris:

Salutari,

Apare birsan la obligatii? Si la succesiuni din ce cititi? Pe contracte o sa apara [ link extern ]

Buna!
O sa apara la obligatii -Birsan (probabil in luna mai). O sa-mi cumpar si eu cartea lui Dinca, dar si cartea lui Stanciulescu. Iar la succesiuni din insititutii -Boroi,Stanciulescu. La procedura penala eu studiez dupa Neagu, Udroiu si Micu.
Lorelai84 a scris:

andreeas1 a scris:

1 ac 2 bc 3ab 4ab - Acestea sunt raspunsurile din carte. La grilele 1 si 3 n-am nimic de comentat. Insa la 2 nu inteleg de ce nu e corecta varianta a?! probabil este o greseala de redactare.Iar la grila 4, ca sa existe primul termen la mica recidiva trebuie sa fie 3 condamnari la o pedeapsa de cel mult 6 luni. atunci cand exista concurs de infractiuni se aplica o singura pedeapsa pentru toate infractiunile. tu inveti din Mitrache? Grilele sunt din M. Ciobanu si am constatat ca sunt axate mai mult pe parerea lui Mitrache. Astept si parerea ta.

Neata!
La 2 chiar nu inteleg de ce nu este si a).Eu l-am luat pentru ca se regaseste si in Udroiu raspunsul de la a) si in Alexandru Boroi.Eu dupa ei doi invat si ma uitam inainte si pe Streteanu dar am ramas doar la cei doi caci ajung.
Grilele sunt facute dupa Alexandru Boroi, Mitrache, Costica Bulai si niste coduri adnotate.Depinde din ce set nimeresti sa faci grilele.De aici si parerile contradictorii in cartea Mihaelei Ciobanu.Unii au renuntat sa mai faca grile din ea tocmai pentru ca aduna pareri din aproape toti autorii de penal.Asa se explica si raspunsul la grila 4.Apartine lui Mitrache (cred).
Problema este de a cui parere se tine cont la corectat.Cred ca de parerea cartii din care sunt luate grilele (cel putin asa a fost in 2011 cand le-au luat din Raducan-desi si acolo am intalnit greseli la raspunsuri).

Buna!
Nu cred ca exista carte de grile fara greseli :)) E bine ca putem sa le sesizam. Habar n-am cine face parte din comisie. Mitrache are si el pareri personale si nu stii cum sa raspunzi la unele grile. Referitor la grila 4, am mai cautat pe google si am descoperit tot pe un forum, ca asa sustine Mitrache - 3 infractiuni in concurs pot forma primul termen la mica recidiva.
ALexandru Boroi, de asemenea are pareri diferite, in special la penal special. Eu l-am avut profesor si tin minte ca el sustinea ca nu exista coautorat din culpa.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)