andreeas1 a scris:
1 ac 2 bc 3ab 4ab - Acestea sunt raspunsurile din carte. La grilele 1 si 3 n-am nimic de comentat. Insa la 2 nu inteleg de ce nu e corecta varianta a?! probabil este o greseala de redactare.Iar la grila 4, ca sa existe primul termen la mica recidiva trebuie sa fie 3 condamnari la o pedeapsa de cel mult 6 luni. atunci cand exista concurs de infractiuni se aplica o singura pedeapsa pentru toate infractiunile. tu inveti din Mitrache? Grilele sunt din M. Ciobanu si am constatat ca sunt axate mai mult pe parerea lui Mitrache. Astept si parerea ta.
Neata!
La 2 chiar nu inteleg de ce nu este si a).Eu l-am luat pentru ca se regaseste si in Udroiu raspunsul de la a) si in Alexandru Boroi.Eu dupa ei doi invat si ma uitam inainte si pe Streteanu dar am ramas doar la cei doi caci ajung.
Grilele sunt facute dupa Alexandru Boroi, Mitrache, Costica Bulai si niste coduri adnotate.Depinde din ce set nimeresti sa faci grilele.De aici si parerile contradictorii in cartea Mihaelei Ciobanu.Unii au renuntat sa mai faca grile din ea tocmai pentru ca aduna pareri din aproape toti autorii de penal.Asa se explica si raspunsul la grila 4.Apartine lui Mitrache (cred).
Problema este de a cui parere se tine cont la corectat.Cred ca de parerea cartii din care sunt luate grilele (cel putin asa a fost in 2011 cand le-au luat din Raducan-desi si acolo am intalnit greseli la raspunsuri).