avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
andreeas1 a scris:

Da, la finalul lunii este ședința permanenta. Eu mai am puțin din penal si îl termin. Uite îți propun niște grile marca U.:)) 1. In situația concursului cu conexitate consecventionala :a. Rezoluția de a comite cea de a doua infractiune este întotdeauna anterioară primei infract b. Rezoluția de a comite cea de a doua infractiune este întotdeauna ulterioară comiterii primei infract, numai dacă aceasta din urma este sav din culpa c. Rezoluția de a comite cea de a doua infractiune este ulterioară comiterii primei infract, numai dacă aceasta din urma este savarsita cu intenție. 2. Pedeapsa prevăzută de legea penală se va aplica într o singura etapa: a. Infract continuare si al recidivei postcondamnatorie b infract complexe si recidiva postexecutorie c infract continua si al concursului ideal omogen.

Ce dragut din partea ta:justcuz: :frantic:
La 1 pentru mine vorbesti Chineza, deci nu am niciun raspuns.
La 2-b.

Ce asteapta atata pana la sfarsitul lunii?Anul trecut au publicat la doua zile dupa INM.Le-o fi greu sa dea un copy-paste sau ni se pregateste ceva?
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
Lorelai84, utilizator
:)) hai ca ai fost amuzanta. Iti dai seama ca nu vreau sa te stresez cu Udroiu. concusul cu conexitate consecventionala este atunci cand o infractiune este sav pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni, prima infract se poate comite din culpa sau cu intentie, iar a doua numai cu intentie. exemplu: vatamare din culpa - omor.
Momentan n-am cartea lui U la mine si nu stiu exact ce spune el, dar mai mult ca sigur proful meu de la facultate spune ca prima infractiune poate fi sav din culpa sau cu intentie. iar raspunsul corect dat de U. este c (prima infract e sav numai din culpa).
Iar concursul cu conexitate etiologica este atunci cand se savarseste o infract pentru a inlesni sav altei infract ( fals in inscrisuri oficiale pentru a insela o persoana). in cazul acesta ambele infractiuni trebuie sa fie savarsite cu intentie.
iar la grila 2 ai raspuns corect.
Stiu ca anul trecut au afisat la inceputul lui martie, acum poate ne pregatesc ,asa cum ai spus si tu, o surpriza...placuta sper :))
Multumesc mult pentru explicatie la concursul de infractiuni.Anul trecut am sarit peste el :">:"> da, stiu, rusinica si saptamana viitoare o sa-mi prind urechile in concurs. Nu ma stresezi cu Udroiu, urmeaza sa rezolv si grilele de acolo, dar deocamdata am lasat-o mai usor, gen o Raducan, un Voineag, asa ca pentru oameni cu inima slaba!Glumesc!:))
Spor!
O sa mi dau in curând comanda si o sa pun in cos si cartea de grile de voineag. Tu ai ediția din 2012? Eu într un final am înțeles concursul de infracțiuni, dacă nu înțelegi ceva mă poți întreba.
Neata si o :coffee:
Voineag am editia din 2009.Am inteles de la o colega care are editia 2012 ca a cam copiat o mare parte din vechile grile si ar fi cam putine noutati.Dar eu zic ca e mai buna pe 2012 editia pentru ca la competenta la cpp are facute schimbarile (ceea ce nu se gaseste in 2009 si am fost nevoita sa sar peste anumite grile din cauza legii 202/2010), prescriptia la penal este inclusa cu modificari de asemenea. Problema este la civil. Din cate stiu tot pe vechiul cod civil are grilele, caci daca ar avea pe NCC ar fi ideal, mai ales ca nu se prea gasesc grile pe NCC.
Aseara mi-am achizitionat Noul Cod de Procedura Civila si m-am uitat pe la executarea silita. Toate articolele care sunt in vechiul cod se regasesc si in noul cod reglementate si unele in plus. Nu ar fi atat de greu de asimilat noile reglementari.
Cand ajung la concurs daca nu inteleg te intreb.Multumesc pentru oferta!:)
Intrebare: la civil la obligatii iti achizitionezi Liviu Pop sau Paul Vasilescu?Eu inclin catre Liviu Pop desi am auzit ca nu este intreg tratatul scris de el si chipurile ar contine greseli.
Spor!

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)