Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Buna seara!
Scuze abia acum am vazut ca ai scris. Nu cumpara inca nimic pe obligatii, deoarece in curand scoate Birsan carte. Am sunat eu la edituri si mi s-a spus ca in aprilie-mai o sa apara. Pentru reale mi-am cumparat cartea lui Boroi, tu? Eu niciodata n-am invatat executarea silita :"> poate anul acesta o s-o citesc din cod :)) Anul trecut la examen am nimerit grilele din executare cu toate ca n-am citit absolut nimic despre aceasta institutie.
Neata!
Ce veste buna mi-ai dat cu obligatiile ca scoate Barsan!Daca ar fi sa scoata in aprilie ar fi si mai bine! Pe Boroi il am si pentru partea de civil general (anul I), la reale tot Boroi, la obligatii nu am nimic, contracte-Florin Motiu (nu l-as schimba pentru nimic in lume;e stilul Deak), succesiuni Stanciulescu si sunt in pom cu obligatiile astea. Oricum daca pana la jumatatea lunii mai nu scoate nimic Barsan ma orientez atunci.
Executarea silita eu am fost nevoita sa o citesc de la cap la coada pentru ca nu intelegeam ce vor de la viata mea la contestatia la executare (numai partea aceea era la INM+executarea silita a obligatiilor de a face si a nu face). De invatat nu am invatat-o propriu zis dar m-am linistit cand am vazut ca nu sunt diferentele extraordinar de mari intre noul cod de procedura civila si vechiul.
Tu ai trecut de grila la Barou?
Spor!
N-am trecut de grile, am facut 64 de puncte. M-au "lovit" grilele la oepa :(
Uite cateva grile suspecte:
1. nu pot fi supuse confiscarii speciale:
a. autoturismul folosit pentru a se deplasa la locul infractiunii
b. telefoanele mobile folosite de infractori pentru a comunica
c. sumele de bani remise in cazul infractiunii de trafic de influenta, acestea urmand a fi restituite persoanei care a cumparat influenta daca a formulat pretentii in acest sens.
2. nu sun supuse confiscarii speciale urmatoarele bunuri:
a. bunurile care fac parte din mijloacele de existenta, de trebuinta zilnica ori de exercitare a profesiei infractorului
b. bunul vandut unui dobanditor de buna-credinta
c. sumele de bani dobandite prin savarsirea unei fapte prevazute de legea penala care servesc la despagubirea persoanei vatamate.
3. este adevarat ca:
a. participatie proproe cand vinovatia imbraca forma culpei exista doar la coautorat
b. in cazul participatiei improprii autorul actioneaza din culpsa sau fara vinovatie
c. in cazul infractiunilor din culpa nu poate exista coautorat.
4. sunt indeplinite conditiile recidivei mici postexecutorii cand:
a. pentru 3 infractiuni concurente s-a aplicat ped de cel mult 6 luni ce a fost executata
b. s-au aplicat prin 3 hot distincte 3 ped de cel mult 6 luni ce au fost executate in integime
c. s-au aplicat prin 3 hot distince 3 ped de cel mult 6 luni, iar numai primele 2 au fost executate, in cursul celei de a 3-a fiind sav noua infractiune.
Imi pare rau!:sorry:Ai fost atat de aproape.Intr-adevar OEPA este o materie dificila, nu numai la grila ci si la scris.
Raspunsuri: 1-a,b 2-a,b; 3-a,b (inclinam sa zic si c, dar Dongoroz are un exemplu in care spune ca este posibila savarsirea unei infractiuni din culpa sub forma coautoratului: doua persoane pe un santier cara impreuna o bara de fier pe care din neglijenta o scapa in capul unei a treia persoane pe care o ucide, incadrarea fiind de ucidere din culpa sub forma coautoratului-e destul de dificil de imaginat, dar acesta e exemplul din Dongoroz). La 4-a.
Oricum sunt ciudate rau grilele.
1 ac 2 bc 3ab 4ab - Acestea sunt raspunsurile din carte. La grilele 1 si 3 n-am nimic de comentat. Insa la 2 nu inteleg de ce nu e corecta varianta a?! probabil este o greseala de redactare.Iar la grila 4, ca sa existe primul termen la mica recidiva trebuie sa fie 3 condamnari la o pedeapsa de cel mult 6 luni. atunci cand exista concurs de infractiuni se aplica o singura pedeapsa pentru toate infractiunile. tu inveti din Mitrache? Grilele sunt din M. Ciobanu si am constatat ca sunt axate mai mult pe parerea lui Mitrache. Astept si parerea ta.