Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Multumim pentru grile! la Grila 1 initial m-am gandit la contestarea masurii.
O sa postez si eu diseara un set de grile.
Ai spus ca ai regasit in anumite carti grilele de la barou ?! :hm: Eu am cartea rosie de grile (raducan), dar niciodata n-am apucat sa le fac pe toate de acolo. Pentru anul acesta mi-am propus sa fac cel putin de 2 ori toate grilele pe care le am acasa, avand in vedere ca s-au dat grile la admiterea in profesie din carti...
Grila 1, intrebarea 81, octombrie 2012
Actele procesuale prin care faptuitorul poate dobandi calitatea de invinuit sunt:
a)plangerea formulata de persoana vatamata;
b)denuntul;
c)rezolutia de incepere a urmaririi penale. (grila din Voineag, numarul 82, pagina 507, editia 2009- in loc de denunt este proces-verbal)
Grila 1, intrebarea 72, octombrie 2012:
Fapta inculpatului care, cu ajutorul unui somnifer reuseste sa adoarma victima, dupa care o leaga de copac si ii aplica o lovitura de topor in cap, fapt ce duce la decesul victimei, reprezinta:
a)infractiunea de omor calificat, inculpatul profitand de starea de neputinta a victimei de a se apara (art.175, lit d) C.pen.)
b)infractiunea de omor calificat (art.175, lit d) C.pne) in concurs cu infractiunea de lipsire de libertate (art.189 C.pen.);
c) infractiunea de omor "simplu" (art.174 C.pen).
Aceasta grila este luata cuvant cu cuvant din cartea de grile a lui Avram Filipas, Constantin Mitrache, Valerian Cioclei, Anastasiu Crisu &Co, editia 2008, Drept penal. Drept Procesual Penal.Teste grila pentru examene de an si examenul de licenta- pg 148, grila 17
Astea le-am vazut deocamdata pe 2012.Cred ca pe 2011 e o grila din Raducan si am impresia ca si una din prietenul Udroiu (deocamdata nu sunt sigura).Caut caci nu mi le aduc chiar pe toate aminte.
Spor mult!
Maine dimineata rezolv grilele pe care le postezi. Asta seara sunt microbista!=D>
In octombrie 2011, la Grila 1, incepand cu intrebarile 60,61,62, 63,64 sunt din Raducan&Co-editia 2010.Le gasesti la pagina 116, grilele 22,23,24,25,26.
wow! incredibil. nici macar n-au schimbat ordinea raspunsurilor :)) Tu cu cat ai picat la barou?
grile :
1. in ipoteza intentiei indirecte, faptuitorul prevede:
a. numai o urmare
b. cel mult doua urmari
c.cel putin doua urmari
2.spre deosebire de culpa, praeterintentia:
a. poate constitui latura subiectiva a unei infractiuni progresive
b. exista numai la infractiunile comisive
c. presupune o prima urmare intentionata
3. evaluare gradului de pericol social concret al unei infractiuni se realizeaza prin raportare:
a. la persoana faptuitorului drept criteriu principal
b. la urmarea care s-ar fi produs
c. la modus operandi al faptuitorului
4.daca o persoana juridica si directorul acesteia sunt trimisi in judecata instanta poate:
a. constata ca fapta comisa de o pers jur prezinta pericolul social al unei infractiuni, in vreme ce fapta directorului acesteia nu constituie infractiune, lipsindu-i trasatura esentiala a pericolului social
b. aplica intotdeauna o singura sanctiune administrativa
c. constata ca fapta ambilor inculpati este lipsita de pericol social.
Neata!
Raspunsuri la grile zic asa: 1-c; 2-b;3-b,c si 4-a,c.
Andreeas1 e prima data cand sustin examenul la Barou.Am dat la INM vara trecuta si am picat cu 50.Nu am prea avut timp sa ma uit pe toate grilele de la Barou dar rezolvand pentru INM din mai multe carti de grile cand mi-am aruncat privirea pe cele de la Barou am vazut ca nici macar nu s-au obosit sa creeze ceva.Au dat copy-paste din carti. Mai bine dintr-un anumit punct de vedere, numai ca, din grilele de acolo s-a dat si in anii 2007,2008 admitere la INM. Nu prea e corect, dar ce sa zicem, ei decid, nu noi. La civil nu m-am uitat dar sigur gasesc si pe acolo tot din grilele scoase pe piata.
Buna seara!
As vrea sa-mi spuneti si mie daca s-a afisat tematica pentru admiterea in profesie, in avocatura, pentru anul 2013?
Dam din noul cod civil in totalitate?
Noul cod de procedura civila?
Va multumesc!