Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Am zis ca am facut grilele in 2 minute in ideea ca le-am facut in graba si de aia n-am citit cu atentie grila 7. Nu e concurs contra cronometru aici pe forum.
In schimb, in toamna la examen va fi.
Acasa sau la munca nu trebuie sa faci grilele in 2 min, trebuie sa le gandesti ca apoi la examen sa le faci intr-un timp rezonabil. Asa cum ai spus si tu aici nu e un concurs contra cronometru. Nu trebuie sa te justifici in fata noastra ca ai gresit grila x sau y. Toata lumea greseste, doar ca trebuie sa invatam din greseli. Spor la studiu!
Raspunsuri grile: 1-c- art. 140 indice 2, alin 1- impotriva ordonantei procurorului prin care se dispune luarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea sau a masurii obligarii de a nu parasi tara, invinuitul sau inculpatul poate face plangere in termen de 3 zile de la luarea masurii, la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta.
andreeas 1: este masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara, nu retinerea.In cazul ordonantei procurorului prin care s-a luat masura retinerii se poate face plangere in termen de 24 de ore de la luarea masurii la procurorul parchetului, sau, dupa caz, la procurorul ierarhic superior, in conditiile art.278 alin 1 si 2.
La 2 si 3: raspuns b.
Din cate stiu timpul pentru rezolvarea grilei si aici la Barou este tot de 4 ore.Bine, minus ora aceea in care desenezi bulinele sau cat ii ia fiecaruia sa fie pictate cat mai bine.
Am ales aceste grile uitandu-ma pe subiectele din 2011 si 2012 date la Barou si nu mare mi-a fost mirare cand am recunoscut anumite grile din cartile lui Voineag, Filipas&Mitrache, Gabriela Raducan&Co. Ar trebui sa fim constienti ca aceasta proba e doar eliminatorie la Barou si ca a doua proba se ia in considerare la medie, plus ca 20 de intrebari (sau cate vor fi) vor fi si din OEPA.
Oameni buni dar ce doriti dvs sa faceti cu avocatura in zilele acestea? Aveti relatii cu care sa faceti combinatii si sa obtineti niste procese importante sau ceva?? Ma uimeste faptul ca atatia absolventi se orienteaza spre avocatura atat timp cat nu imi dau seama de unde fac ei rost de procese importante si implicit bani ?? As fi dat si eu examenul de avocatura daca eram sigur de faptul ca am clienti si deci bani, dar asa... Banuiesc ca trebuie sa mai lucrez si sa ma fac remarcat cel putin 15-20 de ani ca sa pot face bani din avocatura... Din cauza aceasta eu nu cred ca o sa lucrez vreodata in avocatura ....