avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
andreeas1 a scris:

tina01 a scris:

lawyer2012 a scris:

Buna tuturor!
Tin sa precizez ca examenul de anul acesta este la sfarsitul anului si nu in februarie sau alta luna, conform zvonurilor! Sunt la curent cu stirile direct de la sursa: [ link extern ]
Cat despre manuale, carti, tratate si altele, trebuie sa fim consecventi, in sensul ca, fiecaruia dintre noi i se potriveste mai mult sau mai putin un anumit stil, anumiti autori! Asadar, nu cred ca suntem in masura sa ne dam cu presupusul in privinta cartilor sau tratatelor, cat sunt ele de bune! Noi nu putem recomanda, pentru ca intai de toate trebuie sa luam un examen, doua...zece, sa insumam ceva experienta si poate ca atunci, chiar vom sti ce sau cine e bun in materie!
Asa ca dragii mei, potentiali colegi, va doresc multa rabdare, nervi de otel si noroc la bani (cu ei trebuie sa ne achizitionam cartile BUNE)!
Spor!

Si mai exact in ce luna este examenul?

16 septembrie 2013 :)

Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
ContSters243831, utilizator

Credeti ca este suficient daca invat dupa tratate si cod la civil ?
Sau este nevoie de cod comentat?
Ati folosit si coduri comentate? sunt folositoare?
Care or fi mai bun?
[ link extern ]
sau
[ link extern ]
sau altul / altele daca, cunoasteti unul bun..
Au niste preturi cam piperate.. deasta intreb... daca se merita..
Multumesc frumos.

... buna tuturor... va rog ajutati-ma si pe mine cu ceva carti sau culegeri cu spete si grile pt admiterea in barou... merci si spor...
Diana_90 a scris:

Credeti ca este suficient daca invat dupa tratate si cod la civil ?
Sau este nevoie de cod comentat?
Ati folosit si coduri comentate? sunt folositoare?
Care or fi mai bun?
[ link extern ]
sau
[ link extern ]
sau altul / altele daca, cunoasteti unul bun..
Au niste preturi cam piperate.. deasta intreb... daca se merita..
Multumesc frumos.

Buna ziua,
Ambele variante sunt ok, eu merg pe Baias si am cumparat-o mai ieftin pe [ link extern ]
De asemenea am luat si Actul juridic Civil si Raportul juridic civil tot de pe site-ul asta
[ link extern ]
si
[ link extern ]
Sunt multe carti BUNE, bani sa fie; le iau pe rand, in functie de cum invat...
Sper c-am fost de folos si va doresc spor tuturor
:)) Deci pana la urma ce carti de civil si procedura civila trebuie sa cumparam pentru noul Cod civil? Din ce am cautat eu pe net nu exista mai nimic... din ce o sa se dea examenul de admitere in Barou daca nu exista carti dupa care sa invete lumea... ?? :) Pe mine nu ma intereseaza autorul ci pretul si cantitatea de informatie... mi-ar trebui o carte care cuprinde toate notiunile legate dreptul civil- contracte, obligatii, civil general etc ... si una pentru noul cod de procedura civila. Eram cat pe ce sa cumpar o carte de Boroi intitulata foarte atractiv parca: Institutii de drept civil in reglementarea noul Cod civil Cand am citit mai multe despre ea era vorba de "noul cod civil" din 2009 =D>
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Iulian81, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)