avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
La 7 era logic si a. Doar ca eu n-am citit cum trebuie. E clar ca c include si a.
Eu nu am mai citit penal din august 2012 cand am picat cu 65 la magistratura.
E clar ca mai stiu ceva penal, dar e drept ca si intrebarile astea sunt foarte usoare fatza de ce sunt eu obisnuit de la examenele de magistratura. Intrebarea 7 am gresit-o din neatentie (am raspuns in 2 minute la toate cele 10 intrebari, intre 2 taskuri la birou).
N-am mai dat pana acum examen de admitere in Barou, insa voi da examenul din toamna.
Nu stiu cand o sa am timp sa si invat pt ca muncesc efectiv 10 ore pe zi iar seara cand ajung acasa nu mai am puterea sa mai citesc nimic. Plus ca am 2 copii si vreau sa mai petrec ceva timp si cu ei. La birou de cele mai multe ori nu am timp sa citesc nici cat sa rezolv taskurile primite, daramite sa invat pt examenul de Barou.
Incerc sa invat in weekenduri Penal si Procedura Penala iar la birou sa fur cate o ora spre sfarsitul programului pt. Civil si Procedura Civila. Si sa-mi iau concediu cu o luna inainte de 16 septembrie. Sa vedem si tematica.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
RoloTomassi, utilizator
@andreeas1: te inteleg cu intrebarile 9 si 10.Culmea ca sunt pe cod facute grilele si daca nu stapanim bine codul ne cam dau batai de cap.
Inca 3 grile la procedura penala:
1. Impotriva ordonantei de a nu parasi localitatea se poate face plangere:
a)la procurorul care a emis ordonanta;
b) la procurorul ierarhic superior;
c) la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta.

2. Recursul impotriva arestarii preventive dispusa in cursul urmaririi penale se poate judeca de catre instanta:
a)in toate cazurile si in orice conditii, numai in prezenta invinuitului (inculpatului) arestat care va fi asistat de aparator;
b)chiar daca inculpatul arestat nu este prezent, dar numai daca se afla prezent aparatorul acestuia;
c)chiar daca lipseste si inculpatul arestat si aparatorul acestuia.

3. Impotriva masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara dispusa de procuror:
a) se poate face recurs de catre inculpat;
b)invinuitul poate face plangere in termen de 3 zile la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta;
c)se poate face plangere de invinuit sau inculpat, iar plangerea suspenda executarea;
d) se poate face plangere in termen de 24 de ore de la comunicare.

Atat pentru mine in seara aceasta! Spor mult in continuare.

@Rolo Tomassi: si eu am picat la INM in vara.Am ales sa postez grile usurele pentru Barou caci Udroiu imi pune parul pe bigudiuri, plus ca grilele de la Barou sunt cu mult mai usoare decat cele de la INM. E greu si cu munca si cu invatatul, dar nu imposibil.Partea proasta pentru noi care ne-am reorientat este OEPA ca materie in plus, la care nu am gasit nicio carte de grile pe piata. Asta este!Ne descurcam cu ce avem!
Spor mult la munca si sper sa avem timp sa dezbatem mai multe probleme pe forum.Mai ales spete!
Lorelai84, utilizator
@Lorelai84:
Grilele tale sunt cumva luate din Cristus si Damian?
Pare a fi stilul lor, sunt facute doar din coduri. Sunt usurele.
Incearca niste grile din Udroiu:D
RoloTomassi, utilizator
RoloTomassi a scris:

@Lorelai84:
Grilele tale sunt cumva luate din Cristus si Damian?
Pare a fi stilul lor, sunt facute doar din coduri. Sunt usurele.
Incearca niste grile din Udroiu:D

:)) Nu multumesc!Sunt satula de Udroiu! Grilele sunt o parte din Voineag si o parte din Cristus si Damian!:)
1 b2 b 3 b
Stiu ca sunt facute pe cod, dar efectiv ma enerveaza :)) si eu muncesc, sunt si la master . e greu, timpul ne omoara. Udroiu, mie cel putin, imi deschide apetitul sa cercetez fiecare grila atunci cand o gresesc.Iti pune mintea la contributie mai mult. dar si grilele astea usoare sunt foarte bune pentru ca iti fixeaza codul. nu conteaza in cat timp faci 10 grile, ca nu asta e scop sa fac x grile in y minute, ci sa fie facute corecte. de cele mai multe ori se greseste din neatentie si atunci iti vine sa mori de ciuda.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)