avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Pai si ce alegi sa faci?
Grile procedura penala

1. Plangerea formulata impotriva masurilor asiguratorii luate de procuror se solutioneaza in cursul urmaririi penale:
a) numai de procurorul ierarhic superior;
b)de procurorul care a dispus masura;
c)de un alt procuror din cadrul parchetului care a dispus masura.

2. Pot fi luate masuri asiguratorii asupra bunurilor:
a)asiguratorului;
b)invinuitului;
c)prtii civile.

3. Incheierea prin care se dispune admiterea in principiu a cererii de liberare provizorile pe cautiune:
a)poate fi atacata, separat, cu recurs de catre procuror;
b)poate fi atacata numai odata cu fondul solutiei pronuntate cu privire la cererea de liberare provizorie;
c)este irevocabila.

4. Liberarea provizorie sub control judicar:
a)nu poate fi inlocuita cu cea pe cautiune;
b)poate fi inlocuita cu masura obligarii de a nu parasi tara;
c)poate inceta de drept.

5. Masura arestarii preventive a invinuitului:
a)nu poate fi in niciun caz prelungita;
b)nu poate fi luata in niciun caz fara audierea prealablia a invinuitului;
c)trebuie luata intotdeauna in cazul infractiunilor flagrante pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani.

@Iulian81: obisnuiesti sa pui caruta inaintea cailor? Asa suna afirmati ta: de unde atatea cazuri si de unde bani? Pai avand in vedere ca intr-o amarata de judecatorie din provincie sunt pe rol la completul civil 72 de cauze pe zi (nu pe luna, pe zi!!!)...hmmm...chiar ma intreb de unde cazuri si bani.Dar pentru clientela trebuie sa muncesti, mai ales pentru un proces important. Prestigiul, notorietatea, banii vin cu timpul.Nu poti astepta ca dupa examenul de Barou (daca reusesti sa-l iei) sa te prezinti in instanta si sa faca clientii coada la un stagiar si nici ca definitiv, daca nu demostrezi ca esti capabil, nu ai decat sa astepti importanta proceselor.
72 de cauze pe zii inseamna cam 2000 si pe luna... ceea ce nu e adevarat in primul rand... poate doar la Bucuresti asa ceva... La Constanta spuneau ca au multe si aveau pana in 1600 si CT e ditamai judetul... In plus majoritatea la multe dosare nici nu cred ca lucreaza avocati, in Constanta sunt vreo 500 de avocati la 1600 de procese pe luna ar insemna cam 30 de procese pe luna adica 1 pe zi... Ce super avocati rezolva un dosar intr-o singura zi?? Cred ca sunt multe dosare care nici nu au au avocati, lucreaza la ele banuiesc consilieri juridici, sau cine stie ce persoane... Altii isi iau avocati din oficiu cu 1-2 milioane pe dosar... Deci pana la urma despre ce vorbim???
Se pare ca tu gandesti altfel. Cunosc cazuri de avocati tineri (5 ani de avocatura) care si au putut cumpara o casa intr-un timp scurt. Acum depinde si de tine, daca poti sa faci banii repede. Parintii mei sunt avocati si n-o sa duc lipsa de procese. Bani in avocatura nu se fac numai din procese, mai exista si Registrul Comertului, unde pe o firma poti sa-ti iei si 1000 ron :).Nu iti inteleg insa comentariul pe acest forum unde discutam grile/spete. Mult succes!
Depinde si din ce parte a tarii esti!Plimbandu-ma prin judecatorii si prin tribunale cam stiu cate cauze sunt pe zi si care sunt avocatii si nu sunt atat de putine cum ai precizat mai sus.Plus ca e problema fiecaruia in ce Barou se inscrie si unde isi va exercita profesia de avocat. Daca vrei in Bucuresti, te inscri in Bucuresti, daca ti se pare Constanta neincapatoare si ca nu ar mai fi nevoie de avocati esti liber sa-ti alegi alt Barou.Nu se pun restrictii.Nu te impiedica nimeni sa-ti alegi unde crezi tu ca faci bani mai multi. Intotdeauna vor exista procese indiferent unde te afli si pana acum, eu, personal, nu am cunoscut niciun avocat mort de foame. Decizia apartine fiecaruia si dreptul ofera mai multe posibilitati de a te orienta spre o profesie sau alta.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)