avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
andross a scris:

Buna seara!
As vrea sa-mi spuneti si mie daca s-a afisat tematica pentru admiterea in profesie, in avocatura, pentru anul 2013?
Dam din noul cod civil in totalitate?
Noul cod de procedura civila?
Va multumesc!

Buna seara!
Inca nu a fost publicata tematica. Nu se stie nimic despre procedura civila, dar mai mult ca sigur o sa avem tot noul cod civil.
Lorelai84 a scris:

Neata!
Raspunsuri la grile zic asa: 1-c; 2-b;3-b,c si 4-a,c.

Ai gresit doar la 2. corect este c.
andreeas1 a scris:

Lorelai84 a scris:

Neata!
Raspunsuri la grile zic asa: 1-c; 2-b;3-b,c si 4-a,c.

Ai gresit doar la 2. corect este c.

La 2 doar c-sa spunem ca "presupune" praeterintentia o prima urmare intentionata...din punctul meu de vedere, dupa umila mea parere, praeterintentia are "obligatoriu" o prima urmare intentionata (obligativitatea rezultand din insasi definitia praeteintentiei, forma de vinovatie mixta, formata din unirea intentiei cu culpa).Nu vad de ce ar presupune. Numai daca s-a gandit grila astfel: prima urmare se presupune intotdeauna ca fiind intentionata, dar, exista posibilitatea sa existe chiar doua (sau noua) urmari intentionate.Oricum mi se pare lipsita de sens si aceasta explicatie.
Mai am o problema cu b-ul, daca ma puteteti ajuta: la cel alt tip de infractiune, in afara de cele comisive este posibila praeterintentia? Cumva comisive prin omisiune? #-o
exact cum ai rationat tu, b-ul se refera la cele comisive prin omisiune. E grila din Udroiu. Am postat-o ca si eu am avut probleme cu ea, inclusiv cu acel "presupune". Asa cum ai spus si tu este obligatorie ca prima urmare sa fie intentionata.
Mulumesc andreeas1 !:)
Ar fi trebuit sa presupun ca astfel de grile sunt din Udroiu.Tocmai aceste cuvinte :"presupune", "obligatoriu", "niciodata" imi dau batai de cap la grilele lui Udroiu caci nu stiu din ce parte bate vantul.Daca intr-o grila include si exceptia ma trezesc ca peste vreo sapte grile nu mai este inclusa si exceptia. Groaznic!

Niste grilute de dimineata! Atentie, pot fi raspunsuri si cu 3 variante!

1.Din principiul prezumtiei de nevinovatie decurge:
a)principiul in dubio pro reo;
b)sarcina administrarii probelor in procesul penal revine organului de urmarire penala si instantei de judecata;
c)principiul egalitatii armelor.

2. Garantarea dreptului la aparare presupune:
a)incunostiintarea invinuitului sau inculpatului inainte de a i se lua prima declaratie despre dreptul de a fi asistat de un aparator;
b)incunostiintarea invinuitului sau inculpatului de indata si mai inainte de a fi audiat despre fapta pentru care este cercetat, incadrarea juridica, asigurandu-i-se totodata posibilitatea pregatirii si exercitarii apararii;
c)obligativitatea administrarii din oficiu a probelor ce sunt in favoarea invinuitului sau inculpatului.

3. Subiect activ al actiunii penal poate fi:
a) statul;
b)persoana vatamata;
c)inculpatul.

4. In cazul in care s-a dat o solutie de netrimitere in judecata care nu se rasfrange cu nimic asupra actiunii civile, actiunea civila va fi solutionata in continuare:
a)de catre instanta penala sesizata de catre procuror;
b)de catre instanta penala sesizata de catre procuror numai in cazul in care se pune problema desfiintarii unui inscris fals;
c)intotdeauna de catre instanta civila.

5. In conformitatea cu principiul oficialitatii, organele trebuie sa manifeste un rol activ:
a)in initierea procesului penal;
b)in faza de urmarire penala si judecata;
c)la punerea in executare a hotararii judecatoresti.

Spor si o :coffee:

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)