am primit o decizie de sanctionare de 30% pe 3 luni pe care era specificat capot sa o contest la tribunal .am contestat o la contencios administrativ si am pierdut procesul pe motiv ca conf art 49 din oug 59/2000 trebuia sa ma adresez la un nivel ierahic superior si nicidecum tribunalului .am facut recurs si as dori sa stiu daca am sanse sa cistig?mentionez ca pe decizie scria ca sa ma adresez tribunalului.lucrez in domeniul silvic.
Potrivit principiului ca nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur), titularul unui drept este prezumat ca a avut cunostinta de reglementarea care prevedea ca valorificarea dreptului sau se circumscrie unui anumit termen sau unei anumite proceduri.
dar aceasta decizie se poate numi un act administrativ?si nu se pune problema necunoasterii legii atita timp cit pe decizia respectiva scrie clar sa ma adresez TRIBUNALULUI.in cazul asta cine nu a cunoscut legea eu sau cel care a emis respectiva decizie?
Vina apartine ambelor parti ... principiile de drept sunt aplicabile oricand , chiar daca noua nu ne convine situatia in care ne aflam cand se pune problema respectarii unui asemenea principiu ...
Ar fi o solutie care se poate incerca repunerea in termen , mergand pe premisa ca in Decizia comunicata scrie sa va adresati instantei de judecata .. ceea ce ati si facut numai ca instanta a respins solicitarea dvs pe considerentul ca nu s-a respectat procedura institutita de lege.
Voi merge pe recurs si pe mina avocatului daca nici asa nu se poate ma resemnez si voi trage o concluzie clara asupra corectitudinii justitiei ,pt ca nu am avut in viata mea un proces de nici un fel si nici nu mai imi doresc .multumesc mult pentru sfaturi care cred ca sint nepartinitoare atita timp cit nu exista onorariu!