am primit o decizie de sanctionare de 30% pe 3 luni pe care era specificat capot sa o contest la tribunal .am contestat o la contencios administrativ si am pierdut procesul pe motiv ca conf art 49 din oug 59/2000 trebuia sa ma adresez la un nivel ierahic superior si nicidecum tribunalului .am facut recurs si as dori sa stiu daca am sanse sa cistig?mentionez ca pe decizie scria ca sa ma adresez tribunalului.lucrez in domeniul silvic.
cred ca nu va exprimati corect.unde ati contestat-o la Tribunal sau Judecatorie ?Banuiesc ca la Judecatorie,acolo se judeca in contencios si fiind un litigiu de munca,trebuia sa o depuneti la Tribunal.
La tribunal dar dupa primul termen s au trezit ca trebuia transferat la contencios adminstrativ .daca aveti timp puteti sa cautati pe TRIBUNALUL IASI DOSARUL CU NR 6994 SI POATE INTELEGETI MAI BINE CUM STA TREABA .
In prima instanta , procesele şi cererile în materie de contencios administrativ, se solutioneaza fie de Tribunale fie de Curţile de Apel .. nicidecum de catre judecatorie.
Art. 2 C.proc.civ. : Tribunalul judecă:
1.în primă instanţă:
...
d)procesele şi cererile în materie de contencios administrativ, în afară de cele date în competenţa curţilor de apel;
......
Art.3 C.proc.civ. : Curţile de apel judecă:
1.în primă instanţă, procesele şi cererile în materie de contencios administrativ privind actele autorităţilor şi instituţiilor centrale;
.....
Legea nr.554/2004:
Art. 10 Instanţa competentă
(1) Litigiile privind actele administrative emise sau încheiate de autorităţile publice locale şi judeţene, precum şi cele care privesc taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora de până la 500.000 de lei se soluţionează în fond de tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau încheiate de autorităţile publice centrale, precum şi cele care privesc taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora mai mari de 500.000 de lei se soluţionează în fond de secţiile de contencios administrativ şi fiscal ale curţilor de apel, dacă prin lege organică specială nu se prevede altfel.
.....