avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am primit hotararea instantei.Ce urmeaza????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am primit hotararea instantei.Ce urmeaza????

Sunt parte a unui proces ca si reclamant, fiindca fostul angajator nu mi-a platit toate salariile.M-am prezentat la ambele termene, paratul insa nu.
Hotararea intsantei: s-a admis actiunea...Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in continuare, fiindca administratorul firmei (cel de care am de primit salariile restante) doreste sa "traga de timp cat de mult se poate" pe motiv ca nu dispune de bani.X-(
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:31, 14 August 2012
Pe hotarare scrie:"Cu recurs in termen de 10 zile de la comunicare"...
Daca apelez la un executor cat ma costa; trebuie eu sa suport aceasta cheltuiala, ptr ca cele de judecata eu nu le-am cerut:-/...sa stiu caci altfel poate nu primesc cat trebuie sa dau:(
Care este "valabilitatea" acestei hotarari? In cat timp maxim se mai poate apela la un executor judecataroresc cu aceasta hotarare?
Multumesc.
Administratorul are conf dispozitiilor legale un termen de 10 15 zile care se poate prelungi cu inca 5 zile de a face recurs .

Daca administratorul nu isi exercita dreptul la recurs in cele 10 zile atunci recursul va fi respins ca tardiv formulat .

Pe romaneste administratorul are timp 10 zile sa atace cu recurs hotararea instantei daca trec cele 10 zile si face in a 11 zi sau a 12 zi recursul nu mai este valabil si este respins .
Asta am inteles si multumesc de raspuns.

Dar ma intereseaza in special partea cu executorul, deci, cat ma costa si cine suporta aceasta cheltuiala daca eu la proces nu am pretins cheltuieli de judecata. Si vreau un raspuns aprox. in ceea ce priveste "tariful" ptr executor sa stiu daca salariile restante pe care trebuie sa le primesc imi vor permite cel putin sa acopar aceasta suma :help:
1. Hotararea dvs. este executorie chiar daca nu este irevocabila = Salariile restante trebuie platite chiar daca firma face recurs.
Si chiar daca se declara recurs, puteti apela oricand la executor.

2. Cheltuiala cu executorul o veti avansa dvs., iar la final se va recupera de la angajator (adica se vor recupera de la el salariile + chelt. de executare).
Executarea silita va va costa aprox. 11% din datoria pe care o aveti de recuperat.

3. Puteti ocoli executorul judecatoresc, prin metoda descrisa in alte discutii. Vedeti ce aveti de facut la:
www.avocatnet.ro/content/for...
Nu stiu exact ce face un astfel de executor, dar banuiesc ca probabil se recurge la vanzarea aparaturii/bunurilor pe care le detine firma la care am lucrat (firma si-a incetat activitatea), fiindca fostul meu angajator imi spune ca nu dispunde de bani si ca pe conturi este pusa poprire deja.

Si atunci intrebarea mea este daca un alt fost angajat apeleaza inaintea mea la un executor mai este nevoie sa apelez si eu?
Spuneati ca executarea silita ar costa 11% din datoria ce o am de recuperat...este inclusa aici si taxa timbrului judiciar?

Multumesc anticipat ptr raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Ordonanta procurorului de scoatere de sub urmarire penala si aplicare sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii Adrian Burlacu Adrian Burlacu Buna ziua! Ma aflu in situatia urmatoare: sunt parte vatamata intrun proces penal in care procurorul prin ordonanta a dat scoaterea de sub urmarire penala a ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale kido93 kido93 Buna ziua. In luna septembrie am dat in judecata firma la care am lucrat pentru neacordarea drepturilor salariale.Procesul s-a terminat iar firma este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala StatVsBiserica StatVsBiserica Din ce moment pot face plangere penalaimpotriva unui sef de institutie care nu vrea sa o execute? In 15 zile de la primirea minutei sau 15 zile de la primirea ... (vezi toată discuția)