avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am primit hotararea instantei.Ce urmeaza????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am primit hotararea instantei.Ce urmeaza????

Sunt parte a unui proces ca si reclamant, fiindca fostul angajator nu mi-a platit toate salariile.M-am prezentat la ambele termene, paratul insa nu.
Hotararea intsantei: s-a admis actiunea...Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in continuare, fiindca administratorul firmei (cel de care am de primit salariile restante) doreste sa "traga de timp cat de mult se poate" pe motiv ca nu dispune de bani.X-(
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:31, 14 August 2012
Lucrurile se complica daca societatea a intrat in faliment / lichidare.
Atunci nu va mai poate ajuta prea mult un executor. Trebuie sa aflati cine este lichidatorul sau administratorul judiciar al firmei, si sa cereti acestuia executarea hotararii.

Acesta ar trebui sa va inscrie in lista cu cei care au de luat bani de la societate.

Trebuie sa faceti asta personal, nu va folosesc dvs. demersurile unui alt coleg.
Firma are mai multe domenii de activitate, deci inca mai exista.Schimba acest lucru ceea ce ati afirmat?
IOANA9 a scris:

(firma si-a incetat activitatea)


IOANA9 a scris:

Firma are mai multe domenii de activitate, deci inca mai exista.


Cele doua afirmatii sunt cam incompatibile.Trebuie sa aflati de la registru comertului in ce stare este societatea (faliment, insolventa? lichidare? niciuna din cele de mai sus).
Puteti afla si pe internet, gratis, de pe portal.onrc.ro (trebuie sa va faceti cont de utilizator, si apoi aflati gratis starea societatii).
Apoi reveniti aici si ne spuneti ce ati aflat. In functie de asta puteti decide daca margeti la executor sau la lichidator.
Firma isi desfasoara activitatea intr-un anumit oras, insa a deschis un punct de lucru si in orasul in care am fost eu angajata.Si doar aici si-a incetat activitatea, respectiv a fost inchis acest punct de lucru...
Atunci fuga cu adresa catre fostul angajator, pe care o trimiteti prin posta cu continut declarat si cu confirmare de primire, la adresa de la sediu (in celalat oras).

Adresa respectiva se va numi:

CERERE DE EXECUTARE A HOTARARII CIVILE NR... / DATA ...

Subsemnata ..., cu domicliul in ....,

va solicit in mod ferm sa puneti in executare sentinta .... /......
in terme de 15 zile de la primirea prezentei.

In acest scop, va rog sa:
- efectuati calcularea salariilor restante actualizate, conform hotararii
- platit debitul in contul meu IBAN / deschis la / sau prin posta la adresa mea din ....

In cazul in care nu veti da curs prezentei cereri in termenul acordat, voi apela la un executor judecatoresc si veti fi obligata si la plata cheltuielilor de executare silita (taxe, onorarii, expertize, comunicari etc.)

Totodata, ma voi adresa Parchetului competent cu plangere penala impotriva administratorilor societatii si impotriva directorului Resurse Umane / Personal, pentru ne-executarea hotararii judecatoresti de plata a salariilor restante.

Semnatura, data

Succes

Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
smeagull, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordonanta procurorului de scoatere de sub urmarire penala si aplicare sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii Adrian Burlacu Adrian Burlacu Buna ziua! Ma aflu in situatia urmatoare: sunt parte vatamata intrun proces penal in care procurorul prin ordonanta a dat scoaterea de sub urmarire penala a ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale kido93 kido93 Buna ziua. In luna septembrie am dat in judecata firma la care am lucrat pentru neacordarea drepturilor salariale.Procesul s-a terminat iar firma este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala StatVsBiserica StatVsBiserica Din ce moment pot face plangere penalaimpotriva unui sef de institutie care nu vrea sa o execute? In 15 zile de la primirea minutei sau 15 zile de la primirea ... (vezi toată discuția)