Buna ziua
In primul rand as vrea sa va impartasesc ca inainte sa mi se intample nu credeam vreo data ca, la noi, invocand totdeauna la statul de drept ca o institutie publica sa nu respecte o hotarare judecatoreasca executorie de drept.
Pe scurt: am castigat suspendarea deciziei de concediere iar institutia refuza sa puna in aplicare sentinta.
Pentru acesata vreau sa actionez in instanta institutia pentru penalitati de la cererea de reintegrare.
Daca ma poate ajuta careva cu temeiul legal?
Va multumesc frumos !
Buna ziua
Domnilor este vorba de o sentinta ce priveste suspendarea unei decizii de concediere functionar public. Aceasta este executorie de drept.
Ca urmare eu am solicitat in scris institutiei sa puna in aplicare sentinta.
Aceasta imi pune la dispozitie alte posturi, care pe langa faptul ca incalca dispozitivul hotararii, nu coprespund nici cu functia publica detinuta anterior emiterii deciziei de concediere.
Pentru asta, am ales calea cu plangere penala de abuz in serviciu impotriva directorului, pentru refuz neexecutare sentinta judecatoreasca.
Stupoarea vine acum, prin rezolutia NUP data de parchet.
Ma intreb cum poate fi adevarat ca cineva sa nesocoteasca hotararile instantei si sa primeasca NUP, adica parchetul desfiinteaza hotararea instantei. Cred ca este RO? nu-i asa?
Va multumesc!
Mai mult, in sentinta data pe fond privind anularea deciziei, instanta arata ca postul nu a fost desfiintat, a fost mutat in alt birou, fiind atribuit altei persoane.
Ce am inteles :
- dvs ati castigat in instanta suspendarea efectelor deciziei de concediere pana la solutionarea contestatiei dvs cu privire la aceasta?
- da, se poate primi NUP daca organele de cercetare penala constata ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii respective ...