avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... astept raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

astept raspuns

Buna ziua,
Am intrerupt somajul acum 10 luni si m-am angajat cu contract cu durata determinata care este incheiat pt 10 luni...dar daca mi-ar prelungi cu 3 luni de zile cu un contract cu conventie.......mai pot dupa aceea sa intru in somaj
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 4 Septembrie 2012
Buna ziua,
Deci eu m-am exprimat gresit , spunid ca imi face contract conventie.....am inteles ca nu e contract ..ci doar o conventie.....
deci am efectuat 2 luni de somaj, l-am intrerupt cu un CIM de 10 luni si as vrea sa imi continui somajul care a ramas de 10 luni
In acest sens, reluarea platii indemnizatiei de somaj se va face la incetarea raportului de munca ...

Art. 45 din Legea nr.76/2002:
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;
.....

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.

......

p.s.
situatie valabila in cazul in care ati avut contract individual de munca incheiat pe durata determinata de cel mult 12 luni.
Buna seara ,
Mai am o intrebare , deci daca am intrerupt somajul dupa 2 luni cu un CIM pe durata determinata de 10 luni , acum ar trebui sa-mi mai faca un Cim PT 2 luni ...intrebarea mea este : as putea sa ma duc sa platesc din mina 2 luni ...ca sa fac 12 luni si apoi sa-mi continui somajul ?..............Va multumesc anticipat
Nu este nevoie sa aveti 12 luni lucrate,puteti incheia cimul dupa cele 10 luni si sa faceti cerere de repunere in plata pt. indemnizatia de somaj.

Incadrarea în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni despre care vorbeste legea ne indica perioada maxima a raportului de munca nu faptul ca sunteti obligata sa lucrati 12 luni pt. a putea reintra in somaj.
@ viomitrea

Pentru ca sa platiti din mana, ar trebui sa incheiati un contract de asigurare cu AJOFM-ul ...In speta, la terminarea celor 10 luni , c.i.m. inceteaza de drept daca nu va prelungeste durata acestuia, iar dvs puteti merge la AJOFM pentru a se relua plata indemnizatiei de somaj.

Alte discuții în legătură

Cumul indemnizatie de somaj cu salariu tanucu tanucu buna am si eu o intrebare: daca sunt somera pot sa fiu incadrata part time ptr 2 luni si sa iau si somaj in continuare?:O (vezi toată discuția)
Drept somaj conventie civila blueblue blueblue Buna seara, Daca am lucrat cu conventie civila dependenta ( adica mi s-au retinut contributii aproape ca la cim, inclusiv somaj) se considera stagiu la ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj perioada determinata CELENAROM CELENAROM daca sunt in somaj si ma angajez cu contract de munca pe perioada determinata sa zicem 3 luni la o firma iar ulterior ma angajez la o alta firma tot pe ... (vezi toată discuția)