avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburarea linistii publice

Exista vreo lege care sa interzica tulburarea linistii publice intre orele 21-9 si 13 - 17? Mentionez ca am un bebelus care nu poate dormi dupa-amiaza din cauza galagiei.
Chemati martori, rude, prieteni si chemati politia de cate ori fac zgomot, inregistrati video-audio in acelasi timp.
Aflati unde sunt studenti si lipiti-le niste afise cu numele lor si ceva care sa-i faca de ris la scoala. Puneti-le superglue in incuietoarea de la usa... #-o sa nu mai poata iesi/intra in casa.
Nu, sa nu faceti asta...
La razboi - ca la razboi - zice francezul....
Nu va lasati!
brabijo a scris:

legalpro a scris:

Eu va recomand ce a facut un vecin de-al meu cu cativa tineri "suparati" care nu-i dadeau voie sa se odihneasca in casa lui. A intrat pur si simplu peste ei, le-a tras o mama de bataie, si .....s-au linistit baietii.
Ce Politie, dle, cu astia trebuie discutat pe limba lor. Cu vorba buna si civilizatie nu se poate. Ei sunt smecheri, fiti si dvoastra smecher. Sa vedem atunci ce zice Politia. Aveti o scuza, care tine mereu in instanta: provocarea!

Atata timp cat totul e din auzite, sau, facut de altii, rezolvarea dvs e lipsita de temei, nici macar moral. No ofense!

In seara asta am avut o surpriza de proportii, vecinul care m-a reclamat pe mine, ca-l deranjez si ca fac galagie pe scara, pentru ca bat la usa "nevinovatilor",
s-a dus personal la usa turbulentilor sa se planga ca e deranjat. Pentru ca supliciul continua acum cu muzica data la maxim. Asta au inteles viitorii intelectuali care invata "cum sa deranjeze fara a fi prinsi"? Oare unde e acum adevarul?

Va inteleg surpriza, pentru ca incep sa am suprize asemanatoare.Cat despre faptul ca nu au invatat nimic, nu-i nimic nou sub soare.Atentionam ca in cazul adolescentilor se aplica principiul, "Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma" ! Adolescentul, intarziat sau nu, se comporta ca toate "sistemele vii" in faza de crestere-dezvoltare, adica nu prea respecta...legile de conservare.Respectarea acestora are legatura cu procesul de maturizare care la unele culturi se intampla in jurul varstei de 18 ani (fundamental gresit, exclusiv biologic) iar la altele in jurul vastei de 21 de ani (cicluri de 7 ani, discutabil).Exista insa referiri la varsta de 25 de ani, care par sa fie mai apropiate de realitate.Am dat exemplul imperiului roman unde tinerii pana la 25 ani erau considerati "potential infractori" si as mai veni cu exemplul limitei inferioare de varsta pentru accesul in parlamentele statelor cu vechi traditii democratice (30-35 ani).Sigur, sa fie intr-un ceas bun si Dumnezeu sa ne-ajute, limita de varsta incepe sa coboare in jurul varstei de 18 ani...deci putem sa ne asteptam in curand la "kids politicians".De ce nu presedinti minori, educatori puberti si prelati de gradinita ? Este in spiritul corectitudinii politice ! Am putea gasi si justificari religioase la aceste tendinte discutabile...ca sa nu spun aberante.
Realitatea este ca inocenta si candoarea copilariei dureaza doar cativa ani, dupa care urmeaza un "haos" biologic si psihologic care tine cel putin doua decenii, timp in care orice este posibil in absenta cenzurii.Poate confirma orice psiholog ca un adolescent scapat de sub control sau prost educat, poate redefini notiunile de cruzime si barbarie.S-au vorba unui mare istoric, "ne nastem salbatici cu fiecare generatie", "singurul lucru care nu se transmite (la om) prin ereditate, este...civilizatia".Ca asa stau lucrurile o dovedeste cu prisosinta si forumul de fata.N-as incheia inainte de a sublinia indiferenta si lipsa de discernamant a celor care-si inchiriaza locuintele folosind ca unic criteriu profitul.Dupa cum se repeta de cateva milenii, unde incepe profitul se termina omenia...sau simtul civic, cele doua notiuni fiind in mod clar ANTAGONICE.Ce alegem in consecinta ?
DonQuijote a scris:

brabijo a scris:

legalpro a scris:

Eu va recomand ce a facut un vecin de-al meu cu cativa tineri "suparati" care nu-i dadeau voie sa se odihneasca in casa lui. A intrat pur si simplu peste ei, le-a tras o mama de bataie, si .....s-au linistit baietii.
Ce Politie, dle, cu astia trebuie discutat pe limba lor. Cu vorba buna si civilizatie nu se poate. Ei sunt smecheri, fiti si dvoastra smecher. Sa vedem atunci ce zice Politia. Aveti o scuza, care tine mereu in instanta: provocarea!

Atata timp cat totul e din auzite, sau, facut de altii, rezolvarea dvs e lipsita de temei, nici macar moral. No ofense!

In seara asta am avut o surpriza de proportii, vecinul care m-a reclamat pe mine, ca-l deranjez si ca fac galagie pe scara, pentru ca bat la usa "nevinovatilor",
s-a dus personal la usa turbulentilor sa se planga ca e deranjat. Pentru ca supliciul continua acum cu muzica data la maxim. Asta au inteles viitorii intelectuali care invata "cum sa deranjeze fara a fi prinsi"? Oare unde e acum adevarul?

Va inteleg surpriza, pentru ca incep sa am suprize asemanatoare.Cat despre faptul ca nu au invatat nimic, nu-i nimic nou sub soare.Atentionam ca in cazul adolescentilor se aplica principiul, "Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma" ! Adolescentul, intarziat sau nu, se comporta ca toate "sistemele vii" in faza de crestere-dezvoltare, adica nu prea respecta...legile de conservare.Respectarea acestora are legatura cu procesul de maturizare care la unele culturi se intampla in jurul varstei de 18 ani (fundamental gresit, exclusiv biologic) iar la altele in jurul vastei de 21 de ani (cicluri de 7 ani, discutabil).Exista insa referiri la varsta de 25 de ani, care par sa fie mai apropiate de realitate.Am dat exemplul imperiului roman unde tinerii pana la 25 ani erau considerati "potential infractori" si as mai veni cu exemplul limitei inferioare de varsta pentru accesul in parlamentele statelor cu vechi traditii democratice (30-35 ani).Sigur, sa fie intr-un ceas bun si Dumnezeu sa ne-ajute, limita de varsta incepe sa coboare in jurul varstei de 18 ani...deci putem sa ne asteptam in curand la "kids politicians".De ce nu presedinti minori, educatori puberti si prelati de gradinita ? Este in spiritul corectitudinii politice ! Am putea gasi si justificari religioase la aceste tendinte discutabile...ca sa nu spun aberante.
Realitatea este ca inocenta si candoarea copilariei dureaza doar cativa ani, dupa care urmeaza un "haos" biologic si psihologic care tine cel putin doua decenii, timp in care orice este posibil in absenta cenzurii.Poate confirma orice psiholog ca un adolescent scapat de sub control sau prost educat, poate redefini notiunile de cruzime si barbarie.S-au vorba unui mare istoric, "ne nastem salbatici cu fiecare generatie", "singurul lucru care nu se transmite (la om) prin ereditate, este...civilizatia".Ca asa stau lucrurile o dovedeste cu prisosinta si forumul de fata.N-as incheia inainte de a sublinia indiferenta si lipsa de discernamant a celor care-si inchiriaza locuintele folosind ca unic criteriu profitul.Dupa cum se repeta de cateva milenii, unde incepe profitul se termina omenia...sau simtul civic, cele doua notiuni fiind in mod clar ANTAGONICE.Ce alegem in consecinta ?

Am spus la un moment dat, ca nu vreau sa transform forumul intr-un loc de refulare, un loc in care sa am propria vendeta, dar mesajul mi-a fost sters.
Nu stiu ce trebuie sa alegem. Nu sunt in masura sa comentez evolutia umana, pot doar sa dau aceste exemple de animalitate exacerbata. Acum 2 minute a sunat interfonul deasupra...nu vreau sa va descriu ce se intampla acum sus...parca a venit mos Craciun cu renii sai, cu sania plina de daruri, pe care acum le imparte(le arunca din perete in perete), iar ei, de bucurie, chiuie si bat din picioare.
Daca as fi sesizat, in timp, sau chiar si dupa convocarea la politie, o oarecare bunavointa din partea lor, as fi zis: domnule, au gresit, hai ca pana la urma n-au realizat ce fac. Inconstienta asta a lor, care, probabil, datorita mediului in care traiesc si din care obtin destule informatii(care coleg a patit, cum a patit, cum a iesit, cum s-a descurcat...nu degeaba am spus ca sunt ca gandacii de bucatarie), va obliga in cele din urma, sa renasca animalul din mine, care are totusi niste ani de evolutie si datorita spiritului in care am fost educat, de parinti, bunici, armata, ca soldat si fost cadru activ la niste forte mai mult sau mai putin controversate, nu iau prizonieri si nu inchei pacte de neagresiune.
Am spus ca animalele raman animale, si se pare ca impotriva animalelor, nu mai exista decat PARUL, BATA, PUMNII SI PICIOARELE.
Cu siguranta nu voi avea puterea sa ma calmez odata dezlantuit, deci voi depasi acele 20 de zile de spitalizare care le va fi necesar sa-si revina...nu lor, parintilor lor, familiilor lor, colegilor lor, dupa inmormantare.
Gata fratilor, nu mai pot, nu mai rezist, tocmai s-au implinit 91 de nopti nedormite, si n-am de gand sa ajung la 1001, cu chiu cu vai voi supravietui si la Jilava, sau oriunde in alta parte, poate ca acolo detinutii mai vor sa si doarma.
Imi pare rau ptr dvs de situatia in care va aflati pentru ca si eu am patit-o cu chiriasii dinainte si cu astia dar dupa ce-am chemat politia s-au linistit probabil ca au un dram de bun simt ca ardeleni.
Numai cine trece prin situatii de astea isi poate da seama ce-i in sufletul omului...
In cazul d-lui forumist singura vinovata este POLITIA ROMANA!!!!
Au mijloace de a interveni si contextul legal nu e chiar asa de confuz cum vor sa spuna dumnealor, doar doar or munci saracii mai putin.
Va rog sa ne tineti la curent cu evenimentele!

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Statut chirias/vecini galagiosi LPavel LPavel Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. ... (vezi toată discuția)