Exista vreo lege care sa interzica tulburarea linistii publice intre orele 21-9 si 13 - 17? Mentionez ca am un bebelus care nu poate dormi dupa-amiaza din cauza galagiei.
Eu va recomand ce a facut un vecin de-al meu cu cativa tineri "suparati" care nu-i dadeau voie sa se odihneasca in casa lui. A intrat pur si simplu peste ei, le-a tras o mama de bataie, si .....s-au linistit baietii.
Ce Politie, dle, cu astia trebuie discutat pe limba lor. Cu vorba buna si civilizatie nu se poate. Ei sunt smecheri, fiti si dvoastra smecher. Sa vedem atunci ce zice Politia. Aveti o scuza, care tine mereu in instanta: provocarea!
Am ajuns la punctul culminant al discutiei, solutii si rezolvari, si se pare ca cea mai potrivita pare sa fie "justitia personala" (fa-ti dreptate, fii mai smecher, pocneste-l, raspunde-i cu aceeasi moneda, etc).Extrapoland, as spune ca stam la fel la toate celelalte capitole, cu alte cuvinte: nu avem legi, nu avem legi potrivite sau cuprinzatoare, nu avem legi realiste si aplicabile, nu avem metodologii de aplicare, nu avem initiative legislative ! Stau sa ma intreb (cu riscul de a fi pus la punct de moderatori) cine ia pulsul societatii civile, unde este societatea civila si ce face "masina de fabricat legi" si nu stiu sa-mi raspund ?! Oricum, mi se pare complet nefiresc sa folosesc "trucuri" la limita legii existente, pentru a intra sub incidenta altor legi mai bine elaborate, in speranta solutionarii unei pricini...banale.Cum putem deveni un "stat de drept" cand imperativul este "fii mai smecher" ? Cum pot fi pusi la punct "sociopatii" cand folosesc acelasi imperativ ? Nu cumva "totul" se rezuma la aceasta sintagma, caz in care suntem bolnavi rau de tot ?
Am sa raspund pe rand celorlalte postari:
1. A aplica aceeasi moneda nu e o solutie, duc indirect catre proverbul "razbunarea, arma prostului".
2. A-ti face dreptate "cu forta", e solutia la care politia prin neaplicarea legii, vrea sa te duca, adica sa aibe pe cine sa condamne.
3. Am lucrat ani de zile in sistem si stiu care e limita dreptatii pe cont propriu.
4. Nimeni, nici politia nici legea, nici instanta, nici oprobriul public, nu pot obliga un biped lipsit de bun simt, sa nu te mai deranjeze.
5. Sintetizand, orice lege care s-ar da in lumea asta, nu va obliga un nesimtit, un needucat, un nascut din prea multa durere si din prea multe lipsuri, sa devina om.
6. Tertipurile de care face uz un "vesnic nevinovat" , pentru a-si demonstra nevinovatia, sfarsesc prin a-i intelege frustrarile, nu si actiunile, iar atitudinea pe care o vei avea fata de el, iti va atrage indignarea celorlalti. Nu vei fi mai bun ca el daca-i dai in cap, e drept, nici mai fericit, dar vei ramane om, care va sfarsi la balamauc in cele din urma.
7. Orasul nostru e unul plin de evenimente(accidente rutiere, accidente de munca, medicamente si vopseluri cu efecte negative, furturi din mijloace de transport in comun....), eu doar le-am urat sa aiba parte de acelasi tratament cand vor sta la casa lor, din partea vecinilor, acum ma rog ca unul din marile blesteme ale capitalei, sa-i loveasca intr-o zi.
8. Surprinzator sau nu, ajungi intr-un final sa te obisnuiesti cu "gandacii de bucatarie" si speri ca daca vei face mereu curat, vor disparea din lipsa de hrana, sau ca vei strivi pana la urma, sub papuc, unul cate unul. V-am inteles mesajele, stiu ca nu sunt singurul care sufera, astept doar clipa in care sa "alunece pe gheata", fiti sigur ca voi fi acolo cu "muchia in care sa se loveasca cu capul", si in care sa rada pentru ultima oara.
Nopti linistite tuturor!
Eu va recomand ce a facut un vecin de-al meu cu cativa tineri "suparati" care nu-i dadeau voie sa se odihneasca in casa lui. A intrat pur si simplu peste ei, le-a tras o mama de bataie, si .....s-au linistit baietii.
Ce Politie, dle, cu astia trebuie discutat pe limba lor. Cu vorba buna si civilizatie nu se poate. Ei sunt smecheri, fiti si dvoastra smecher. Sa vedem atunci ce zice Politia. Aveti o scuza, care tine mereu in instanta: provocarea!
Atata timp cat totul e din auzite, sau, facut de altii, rezolvarea dvs e lipsita de temei, nici macar moral. No ofense!
In seara asta am avut o surpriza de proportii, vecinul care m-a reclamat pe mine, ca-l deranjez si ca fac galagie pe scara, pentru ca bat la usa "nevinovatilor",
s-a dus personal la usa turbulentilor sa se planga ca e deranjat. Pentru ca supliciul continua acum cu muzica data la maxim. Asta au inteles viitorii intelectuali care invata "cum sa deranjeze fara a fi prinsi"? Oare unde e acum adevarul?
Ma minunez de solutiile "legale" oferite pe aici de unii juristi...
Domnule, e clar ca sectia de politie 21 nu intentioneaza sa respecte legea.
Va pierdeti timpul cu ei. Insa.... faceti totul in scris, mai puneti o plingere la ei, cereti nr. de inregistrare si in acelasi timp faceti o scrisoare catre MAI, trimiteti cu confirmare de primire.
Luati-va un avocat si actionati in judecata atat politia pentru diverse de nerespectare a legilor si pe cei turbulenti. Nu lasati lucrurile doar la nivelul sectiei 21 ca nu veti face nimic.
Dupa aia... eu as mai scrie si la presa, pe forumuri... pe site-ul MAI despre sectia 21 politie. Ce ziceti?
Exact cum spunea un domn mai sus - toate se intampla pentru ca nu se respecta absolut nici o lege, totul e o gluma in Romania.
Vecin absurd
alopici2005
am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)