avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca fara specificarea tarifului orar - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca fara specificarea tarifului orar - urgent

Buna ziua,

Pe un proiect pe fonduri europene am un contract de munca cu timp partial in care, la capitolul salarizare, nu este trecut tariful orar.
Pana acum salariul pe acest contract s-a calculat functie de salariul la functia de baza. Functia de baza este asistent universitar iar contractul pe fonduri este pe functia de coordonator de proiect.
E okay sa se lucreze asa?
De curand, prin acord cu conducerea Universitatii, am incheiat un act aditional prin care am stabilit pe proiect o valoare tarifara orara de 45 lei/ora (toate contributiile incluse).
La controlul pe proiect mi se cere si o decizie a conducerii Universitatii in acest sens, un gen de decizie de marire de salariu. Intrucat pe contractul original nu e trecuta nicio valoare tarifara putem vorbi de o marire?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Raresh_81 , utilizator 13:25, 25 August 2012
Tocmai aici e problema. Incepand cu prima luna in care am fost platit, salariul a fost calculat la nivelul functiei de asistent si nu la a celei de coordonator.
Prima luna in care am fost platit a fost iunie. S-a luat salariul de asistent pe iunie, s-a impartit la numarul de ore lucrate ca asistent si a rezultat o valoare orara. Aceasta s-a inmultit cu numarul de ore lucrate ca si coordonator si a rezultat salariul pe functia de coordonator pe luna iunie.
In acest caz, chiar daca s-a facut o greseala la stabilirea acestuia se poate face rectificarea statelor de salariu ...
Exista vreo baza legala in acest sens? Un articol din Codul Muncii? Salariile pe functia de coordonator s-au platit din fonduri europene si tot la 6 luni s-au facut controale. Ceea ce e interesant, este ca nici acei experti care m-au verificat nu s-au sesizat in legatura cu problema asta si nu au venit cu masuri corective.
Practic, daca vom recalcula salariile, inseamna ca va trebui ca in baza unui articol (sau mai multe) de lege sa putem corecta statele si implicit rapoartele trimise catre UE. Cam complicat :)
Codul Muncii nu reglementeaza modul de stabilire a salariilor ..acesta se face prin alte acte normative.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
In concluzie aveti vreun sfat? :)
Sa propun controlorilor corectarea statelor de plata astfel incat sa fim in litera legii?
Ideea e ca cei ce la ITM nu mi-au oferit nicio solutie.

Alte discuții în legătură

Calcul tarif / ora suplimentara leonora leonora Buna ziua. Am cateva nelamuriri referitoare la calculul orelor suplimentare si va rog,daca se poate,sa ma ajutati cu un raspuns.Ma aflu intr-un proces in care ... (vezi toată discuția)
Calculare spor asistenta medicala gensai gensai Salariul meu de baza in 2016 cuprinde si sporurile de vechime, de unitate, de lucru in ture. In aceste conditii s-a adaugat pentru calculul salariului brut ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare negut_dorina negut_dorina buna ziua ,Am intrat in posesia unui fluturas din luna ianuarie al unui salariat de la o firma constructii montaj.va redactez cum scrie pe fluturas indice ... (vezi toată discuția)