avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma

Este vorba de o intamplare care dovedeste cat de prost poate fi omul.
Am cunoscut aproximativ 4 ani un tip pe internet. De atunci pana in prezent am comunicat pe internet si am jucat uneori jocuri online. Mentionez ca l-am cunoscut fata in fata acum o saptamana.
Saptamana trecuta acesta m-a contactat si m-a intebat daca pot sa gasesc cativa prieteni sa mergem la el acasa cu calculatoarele noastre sa jucam toti un joc tare. Mi-am sunat prietenii si le-am facut cunostinta.
Acesta le-a explicat despre ce este vorba si toti au fost de acord.
Ne-am intalnit toti i-am dat calculatoarele sa instaleze jocul si acesta a disparut cu ele si nu mai dam de el in nici un fel.
Am fost la politie si am facut o plangere, acesta a fost identificat si am aflat ca la adresa pe care o are in buletin nu mai locuieste de 5 ani.
Politia nu poate sa dea de el, iar prietenii pe care i-am adus dau vina pe mine.
Este posibil ca acestia sa faca plangere impotriva mea, si sa fiu acuzat de ceva din moment ce persoana respectiva nu este gasita?
Toti vor sa isi recupereze bunurile. Singura mea vina este ca am avut incredere intr-o persoana pe care nu o cunosteam foarte bine si ca i-am adus si pe ei.
Va rog daca ma puteti ajuta cu orice sfat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: koleus , utilizator 04:49, 21 Ianuarie 2009
Am mers cu totii la politie si am depus plangere. Titular al plangerii sunt eu. Tipul care a plecat cu laptopurie noastre inclusiv al meu, a fost identificat, dar nu este de gasit. Toate numerele de telefon care acesta ni le-a lasat sunt inchise. De jucat nu am apucat sa jucam. Fiecare dintre noi i-am dat bunurile personal. La adresa la care politia la cautat, nu mai locuia de 5 ani.
Am declarat tot ce s-a intamplat din ziua in care l-am cunoscut pana cand acesta s-a facut disparut.
Intrebarea mea este: Din moment ce nu este de gasit, se poate ca eu sa fiu tras la respundere? ideea e ca prietenii cred ca eu as fi putu fi complice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
ContSters75744, utilizator
Se pare ca este vorba de abuz de incredere.
Puteti rezova situatia daca va restituie bunurile respective.In acest caz dosarul penal se va inchide.

E greu de spus daca ati fost sau nu complice deoarece depinde si ceea ce va declara disparutul.
Oricum, daca veti dovedi ca ati fost prejudiciat este cam greu sa se dovedeasca ca ati fost complice.Nu prea vad sa existe probe chiar daca ati fi vinovat.
In plus, mai beneficiati si de prezumtia de nevinovatie.

avocat Claudiu Lascoschi
Incercati sa le spuneti celor de la politie cat mai multe amanunte. Spuneti ca ati vorbit pe net de cativa ani. In aceasta situatie nu stiti unele anamunte, ceva de genul face scoala sau munceste undeva; ce preocupari avea. Si de asemenea puteti incerca sa aflati mai multe date pe cont propriu. Daca stiti ca ar fi angajat undeva , incercati cu o cerere la ITM poate va ajuta ei sa aflati angajatorul.
Dumneavoastra nu puteti sa fiti acuzat , nu vad care ar fi motivul.
Numai daca stie CNP-ul acelei persoane, Inspectia Muncii ii poate furniza cu ajutorul programului Revisal date referitoare la faptul daca este sau nu angajat si unde.
Numai in masura in care se va dovedi ca ati avut cunostinta de intentia frauduloasa a autorului infractiunii puteti fi acuzat de participatie la savarsirea ei (mai exact complicitate conform art 26 CP) !

Alte discuții în legătură

Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi retrag o plangere! RGP RGP Ieri la amiaza mi s.a furat telefonul in autobuz nu am vazut fata individului nimic in schimb prietena mea la vazut la fata dar nu doreste sa fie implicata! Am ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac ( juridic vorbind) nicu44 nicu44 Problema mea este urmatoare In urma cu 12 zile am fost intr-un local, in stare de ebrietate ( se mai intampla, intelegeti si dvs) si mi-a fost furat telefonul ... (vezi toată discuția)