avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma

Este vorba de o intamplare care dovedeste cat de prost poate fi omul.
Am cunoscut aproximativ 4 ani un tip pe internet. De atunci pana in prezent am comunicat pe internet si am jucat uneori jocuri online. Mentionez ca l-am cunoscut fata in fata acum o saptamana.
Saptamana trecuta acesta m-a contactat si m-a intebat daca pot sa gasesc cativa prieteni sa mergem la el acasa cu calculatoarele noastre sa jucam toti un joc tare. Mi-am sunat prietenii si le-am facut cunostinta.
Acesta le-a explicat despre ce este vorba si toti au fost de acord.
Ne-am intalnit toti i-am dat calculatoarele sa instaleze jocul si acesta a disparut cu ele si nu mai dam de el in nici un fel.
Am fost la politie si am facut o plangere, acesta a fost identificat si am aflat ca la adresa pe care o are in buletin nu mai locuieste de 5 ani.
Politia nu poate sa dea de el, iar prietenii pe care i-am adus dau vina pe mine.
Este posibil ca acestia sa faca plangere impotriva mea, si sa fiu acuzat de ceva din moment ce persoana respectiva nu este gasita?
Toti vor sa isi recupereze bunurile. Singura mea vina este ca am avut incredere intr-o persoana pe care nu o cunosteam foarte bine si ca i-am adus si pe ei.
Va rog daca ma puteti ajuta cu orice sfat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: koleus , utilizator 04:49, 21 Ianuarie 2009
Interesant este faptul ca daca ati avut o intelegerea anterioara infractionala si v-a inselat si pe dvs. tot va fi angajata raspunderea penala pentru fapta comisa, caz in care veti fi obligat in solidar cu el la plata despagubirilor catre ceilalti pagubiti.
Asta in afara de pronuntarea unei condamnari penale.

Singurul lucru care ar putea sa va creeze probleme ar fi ca disparutul sa dea o declaratie care sa va incrimineze.Dar chiar si asa va fi greu de stabilit vinovatia dvs ( daca exista evident)
Daca v-ati intalnit doar o singura data si corespondenta cu el este in regula, parerea mea este ca nu aveti cum sa aveti probleme penale.
Daca insa dvs declarati ceva si se va dovedi ca nu este asa, datele problemei se pot schimba in sens negativ.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu am avut o intelegere cu el si nu am dat declaratie mincinoasa.
Multumesc mult. M-am linistit.
Cu placere.
Era aiurea sa va recomand sa va angajati avocat pt ca nu prea avea sens.Acum nici atat nu mai are sens.
In acest caz nu vad sa aveti probleme.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Faceti in continuare investigatii pt a -l identifica pe faptuitor.succes
Politia are aceasta obligatie legala, nu persoana vatamata, dar orice informatie care poate duce la localizarea si identificarea faptuitorului poate fi bine venita in vederea urgentarii rezolvarii situatiei.

Alte discuții în legătură

Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi retrag o plangere! RGP RGP Ieri la amiaza mi s.a furat telefonul in autobuz nu am vazut fata individului nimic in schimb prietena mea la vazut la fata dar nu doreste sa fie implicata! Am ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac ( juridic vorbind) nicu44 nicu44 Problema mea este urmatoare In urma cu 12 zile am fost intr-un local, in stare de ebrietate ( se mai intampla, intelegeti si dvs) si mi-a fost furat telefonul ... (vezi toată discuția)