avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma

Este vorba de o intamplare care dovedeste cat de prost poate fi omul.
Am cunoscut aproximativ 4 ani un tip pe internet. De atunci pana in prezent am comunicat pe internet si am jucat uneori jocuri online. Mentionez ca l-am cunoscut fata in fata acum o saptamana.
Saptamana trecuta acesta m-a contactat si m-a intebat daca pot sa gasesc cativa prieteni sa mergem la el acasa cu calculatoarele noastre sa jucam toti un joc tare. Mi-am sunat prietenii si le-am facut cunostinta.
Acesta le-a explicat despre ce este vorba si toti au fost de acord.
Ne-am intalnit toti i-am dat calculatoarele sa instaleze jocul si acesta a disparut cu ele si nu mai dam de el in nici un fel.
Am fost la politie si am facut o plangere, acesta a fost identificat si am aflat ca la adresa pe care o are in buletin nu mai locuieste de 5 ani.
Politia nu poate sa dea de el, iar prietenii pe care i-am adus dau vina pe mine.
Este posibil ca acestia sa faca plangere impotriva mea, si sa fiu acuzat de ceva din moment ce persoana respectiva nu este gasita?
Toti vor sa isi recupereze bunurile. Singura mea vina este ca am avut incredere intr-o persoana pe care nu o cunosteam foarte bine si ca i-am adus si pe ei.
Va rog daca ma puteti ajuta cu orice sfat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: koleus , utilizator 04:49, 21 Ianuarie 2009
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Era aiurea sa va recomand sa va angajati avocat pt ca nu prea avea sens.


E uite asa imi place de dvs....

Legat de problema tinarului, cred ca acum nu mai depinde decat de politie se se ocupe de recuperarea calculatoarelor si identificarea faptuitorului. Deci puteti sa incepeti sa cautati oferte pt un calculator nou.
Poate ca ar trebui sa va placa mereu.
In majoritatea cazurilor e nevoie de avocat.
Aici insa daca venea cu avocat cine stie ce mai gandea organul.Plus ca din moment ce e pagubit sa mai fi dat niste bani aiurea nu avea sens.Avocatul nu il putea ajuta cu nimic.E unul din rarerele cazuri.

avocat Claudiu Lascoschi
...............pentru a fi tras la rasp penala faptuitor e o chestiune doar de timp..........inteleg ca a fost stabilita identitatea acestuia...............probabil v-ati constiutit parte civila in plangerea adresata org de cercetare.
ghytzzu,
Sa nu intelegeti ca va acuz de ceva! Doar am dat curs unei temeri pe care dv ati lansat-o: pritenii cred ca ati putea fi complice... si am analizat doar datele pe care le-ati furnizat... Poate fi o... varianta de lucru (a politistilor), varianta ce va cadea in momentul in care infractorul cu leapsa va fi prins (daca acesta nu alege sa va faca rau).

Chiar daca afirmati ca nu ati avut o intelegere cu infractorul exista riscul sa fiti luat in vizorul politistilor – si acest aspect depinde foarte mult nu doar de cele povestite de dv, dar si de prietenii dv (despre care afirmati ca va cred complice cu hotul).
Acum, sa va explic de ce vad lucrurile astfel si de ce as indrepta cercetarile si impotriva dv...
Timp de 4 ani ati discutat pe net cu un individ... Ati oferit politistilor toate datele cu privire la o adresa de mail a tipului; o adresa de mes; informatia ca ar avea un cont deschis pe vreun site? Sunt elemente care pot ajuta in cercetari... In acest interval de timp (4 ani!) ati "jucat uneori jocuri online”... Cand nu jucati, discutati... Despre ce? In atatea discutii se mai strecoara si elemente (personale) ce pot ajuta politistii in cercetari... Ati declarat despre aceasta? Spuneti doar ca nr-ele de tel – pe care vi le-a lasat (la toti v-a dat nr-ele de tel?) - sunt... inchise. Operatorul de telefonie stie daca sunt nr-e pe cartela (ceea ce aproape sigur) si, la cererea organelor de cercetare, poate urmari momentul cand cartelele vor fi accesate... Infractorii care lucreaza la acest nivel "scazut” sunt, de regula, zgarciti si tipul acesta nu va lasa ca "perioada de gratie” sa expire – in cateva luni va incarca, din nou, cartela...
Patru ani de vorbit pe net si, brusc, o intalnire si propunerea unui joc in grup... Pot intelege ca s-a ales varianta "l-am cunoscut pe net” pt ca sustinand "nu stiu nimic” nu trebuie oferite date despre individ, deci nesansa de auto-contrazicere e slaba.
I-ati dat calculatoarele sa instaleze jocul... Cum a motivat el faptul ca nu aveti voie sa fiti prezenti? Practic, era un necunoscut! Trebuie sa fi fost un motiv serios, altfel nu puteati cadea in plasa lui o mana de oameni... A banuit vreunul dintre prieteni ca ceva nu e in regula, dar l-ati convins ca e O.K.? Ar fi o chestiune impotriva dv... Cat de apropiati sunt prietenii pe care i-ati dus la infractor?

Pe forum, la un moment dat, faceti o afirmatie: "Fiecare dintre noi i-am dat bunurile personal” – o formulare pe care o cunosc specialistii (in speranta ca pot obtine incadrarea juridica de abuz de incredere, nu de furt... – o speranta slaba). "S-a facut disparut” e o alta formulare, aproape reflexa, in domeniu.
Pt aceste motive (dar si altele) exista nesansa de a fi considerat, la un moment dat, posibil complice... Am incercat sa subliniez aceasta probabilitate, nimic mai mult!

Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
trope_doi, utilizator
In declaratia data la politie am dat toate date despre acesta. Nume, pe unde ar fi lucrat, pe unde umbla, prin ce zone.
Numelui i s-a asociat o poza, toti l-am recunoscut.
Problema acum e ca politia nu prea ne mai baga in seama. (dupa ce am depus plangerea si ne-am intors a 2-a zi si le-am zis ca am aflat unde ar fi lucrat cel care a plectat cu laptopurile nu se miscau deloc, am vb cu un avocat si ne-a zis ca trebuia sa ne fi dat nr de inregistrare, le-am cerut si apoi s-au comportat mai ok cu noi, ne-au primit in audienta...)
Trebuia sa ne prezentam astazi la sectie la ora 9 dimineata (asa ne-a spus vineri) ne-au zis ca daca nu avem informatii noi sa nu mai stam
Se pare ca lucrurile nu se misca deloc bine.....ce ar trebuii sa mai facem?
Am inteles ca trebuie sa mai insistam cu telefoane si aflam ce procuror se ocupa de caz si sa facem o plangere penala la parchet...
Care sunt pasii pt a grabii lucrurile ??
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi retrag o plangere! RGP RGP Ieri la amiaza mi s.a furat telefonul in autobuz nu am vazut fata individului nimic in schimb prietena mea la vazut la fata dar nu doreste sa fie implicata! Am ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac ( juridic vorbind) nicu44 nicu44 Problema mea este urmatoare In urma cu 12 zile am fost intr-un local, in stare de ebrietate ( se mai intampla, intelegeti si dvs) si mi-a fost furat telefonul ... (vezi toată discuția)