avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Omor cu cutitul si ascunderea faptei = pedeapsa cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Omor cu cutitul si ascunderea faptei = pedeapsa cu suspendare! Da se poate!

Mai cunoaste cineva ceva asemanator?

[ link extern ]

[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:29, 1 Septembrie 2012
Nu poate nimeni sa faca rost de fotocopii din dosar?
@xuser, in baza legii 544/2001 nu se pot obtine copii din dosar, pentru acest lucru trebuie sa fi parte in proces, altfel NU.

Eu am facut copii xerox din alte dosare fara sa apar vreo parte din acel dosar.
De putut se poate...

Cand s-a judecat recursul?
Pana la redactarea hotararii de catre ICCJ poate trece si un termen de 6 luni.
Problema este ca dosarul este la judecatori si nu cred ca il vor da.

Spre exemplu, la ICCJ i-am sacat foarte mult sa redacteze hotararea de urgenta dar nu s-au grabit.Au stat 6 luni...
A fost insa o hotarare care a fost publicata in revistele de specialitate juridica si s-au chinuit cumva sa motiveze...
Acea speta va fi avuta in vedere de toate instantele... cu siguranta...

Eu le motivam ca am nevoie pentru CEDO...si probabil ca de aceea a durat atat de mult si au ignorat cererile mele, mai ales ca i-am cam si stresat la termen deoarece a durat cam o ora si jumatate sedinta si au fost foarte atenti la tot.
Nu s-au plictisit la acest proces.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu am facut copii xerox din alte dosare fara sa apar vreo parte din acel dosar.
De putut se poate...

S-o putea, dar nu legal, pentru ca trebuie sa faci cerere pentru ati fi eliberata o copie de pe un anumit act de la dosar, iar daca nu esti parte in dosar, nu-ti elibereaza nimic ... dar romanul e inventiv si ticalos totodata, el poate face o cerere in numele unei parti din dosar, fara ca partea respectiva sa stie acest lucru, cerere care se depune la registratura, iar dupa 2 zile iti iei actul cerut.
Cu doamnele sau domnii avocati este mult mai simplu, intrucat domniile-lor au o anumita "trecere" in structura institutiei judecatoresti, si astfel pot obtine fara piedici anumite sentinte sau alte copii din dosare, pe care nu le au spre aparare, dar ca simplu justitiabil, legal, nu poti obtine o copie dintr-un dosar aleatoriu.
Daca acest lucru se intampla, inseamna ca se incalca legea, ori de-o parte, ori de cealalta, dar cum in Romania nimeni nu este pedepsit ... "ne permitem" sa calcam statul de drept in picioare, ca doar e gratis.
Eu zic ca este legal ca daca nu era legal nu imi dadeau.
Era vorba de trafic de droguri si nu prea se uita cine are chef in astfel de dosare daca ar fi ilegal...
Am avut cererea aprobata de presedintele instantei.
Nu s-au bagat cei din arhiva ca ii depasea situatia...

Am fost si prin Moldova pentru asa ceva.

Insa, la ICCJ nu am facut o astfel de cerere pana in prezent ca nu m-a interesat...

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Solutie recurs cernatelena1989 cernatelena1989 Prietenul meu a fost implicat intr-un dosar penal priviind traficul de droguri din care s-a ales cu o pedeapsa de 6 luni cu suspendare. In urma recursului ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)