avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Omor cu cutitul si ascunderea faptei = pedeapsa cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Omor cu cutitul si ascunderea faptei = pedeapsa cu suspendare! Da se poate!

Mai cunoaste cineva ceva asemanator?

[ link extern ]

[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:29, 1 Septembrie 2012
V-am urmărit opiniile . Părerea mea este aceea că nu este nimic care să jusitifice crima, cu excepţia legitimei apărări , cum a afirma Claudiu.
Acum , din punctul de vedere al individualizării pedepsei, lucrurile par să fi ajuns acolo fiindcă au fost reţiunte circumstanţe atenuante ( vedeţi art 176 c. penal) . Presupun că au existat probe certe în acest sens. Apoi, 320 indice 1 care conduce reducerea pedepsei prevăzute de lege cu o treime . Se putea ajunge lejer la o pedeapsă mică în aceste condiţii. Doar că nu dă bine deloc ca un criminal care a ucis cu intenţie , să primească o pedeapsă cu suspendare. Pare cumva revoltător, fiindcă ar trebui să se ia în calcul şi funcţiile pe care le are instituţia pedepsei, cum ar fi prevenţia, reeducarea, exemplaritatea. În acest fel se creează o încurajare poate, se creează precedente judiciare...nu mi se pare deloc în regulă.
Dincolo de opiniile mai mult sau mai puţin critice, îmi exprim dezacordul faţă de atâta îngăduniţă. . Cum spunea şi altcineva, existau alte căi prin care putea să îşi elimine soţul din viaţa ei, fără a comite o crimă .Un criminal e un om periculos , indiferent de ce a trăit şi ce l-a îndemnat să ajungă la crimă. Cred că legea ar trebui să prevadă o excepţie de la aplicarea pedepselor cu suspendare în caz de omor intenţionat. Consider că o pedeapsă în adevăratul sens ar fi fost ca ea să stea câţiva ani în închisoare. Interzicerea unor drepturi, etc., nici nu cred că le va simţi.
ªtiu că instanţele pot fi mai blânde când este vorba despre femei cu privire la care există probe că au fost maltratate, dacă judecătoarea este femeie are o şi mai mare doză de înţelegere, de subiectivism, dar legea ar trebui să prevaleze şi să nu se omită a se ţine cont şi de funcţiile pedepsei.
Ce va înţelege o altă femeie maltratată din această poveste? Că în condiţii similare, îşi poate trimite soţul pe lumea cealalată şi ea va rămâne bine merci să-şi ispăşească pedeapsa afară. Să fim raţionali în opinii.
olimpia_ilie a scris:

Sunt sigura ca daca ati fi fost avocatul femeii ati fi crezut sau cel putin ati fi facut tot posibilul ca magistratii sa va creada. :))

Daca as fi fost avocatul femeii nu stiu daca as fi obtinut asa ceva, stiu doar ca sunt un avocat extrem de optimist, un avocat care face sa para ca ceea este...ca nu este...

Ceea ce s-a intamplat, este ceva care depaseste orice imaginatie...dar poate ca ne scapa ceva...

Cred ca nu voi mai prinde nici dosarul pt ca a plecat la Arad...
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
de ce a plecat la Arad, daca femeie e din Bihor? Nu puteti cere in baza legii 544/2001 copii de pe dosar si sa platiti prin curierat 1 leu / pagina?
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
xuser, utilizator
La Curtea de Apel Cluj il avem pe judecatorul Gabriel Nasui, la Curtea de Apel Oradea il avem pe judecatorul Cristi danilet etc. Asa, probabil, se pot explica multe sentinte contra logicii si bunului simt...

Pe de alta parte, cunosc caz in strainatate, unde femeia a fost achitata de instanta pentru fapta de omor asupra sotului. Decizia s-a bazat pe expertize de specialitate in care s-a ajuns la concluzia ca femeia suferea de ''sindromul femeii batute''...

Or, in cazul de fata din judetul Salaj nu cred ca s-au facut expertize, ci mai degraba rudele femeii au strins mina de la mana si au gasit multa intelegere. Un precedent periculos pentru Romania si mana cereasca pentru alde Nasui...

Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
anonim99, utilizator
Traim intr-un stat de (ne)drept, asa ca si criminalii au dreptul la viata, ba mai mult, la libertate si la posibilitatea de a mai comite chiar si atentate, cand nu va muri doar o persoana, ci mai multe.
Ce sa mai spunem atunci de violatoarea taximetristului, de unde rezulta ca si femeile sunt agresive, nu doar barbatii, cum vrea sa dea de inteles utilizator @olimpia.
Legea ar trebui sa fie clara si aplicabila deopotriva tuturor celor care o incalca, cu vina directa sau din culpa.
Unii magistrati se grabesc sa dea sentinte dupa starea lor de fapt in care se afla in momentul pronuntarii, astfel daca ei sunt intr-o "pasa" buna, vor da sentinte gresite, contrar bunelor moravuri si a legilor natiunii.
Cand judecatorii sau procurorii vor suporta rigorile legii, atunci sentintele vor deveni corecte, si vom putea spune ca traim intr-un stat de drept, ceea ce acum nu se observa.

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Solutie recurs cernatelena1989 cernatelena1989 Prietenul meu a fost implicat intr-un dosar penal priviind traficul de droguri din care s-a ales cu o pedeapsa de 6 luni cu suspendare. In urma recursului ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)