avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Omor cu cutitul si ascunderea faptei = pedeapsa cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Omor cu cutitul si ascunderea faptei = pedeapsa cu suspendare! Da se poate!

Mai cunoaste cineva ceva asemanator?

[ link extern ]

[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:29, 1 Septembrie 2012
xuser a scris:

Si se pare ca a picat si testul poligrafic, iar cei doi s-au certat dupa ce au baut "2 pahare" de alcool:

[ link extern ]

Da, se pare ca s-a facut testul poligraf si a rezultat comportament simulat.

Aceasta hotarare ma surprinde.

Insa daca si ICCJ a considerat in acelasi fel greu de spus ce a fost...

A trecut prin trei instante...

olimpia_ilie a scris:

Nimeni nu e indraptatit sa suprime viata cuiva, iar instanta a condamnat-o pt acest lucru. Provocarea s-a retinut pt actele de violenta sau alte acte ilicite grave la care era supusa.

Chestiunea cu provocarea este extrem de ciudata.
Ar fi putut fi interpretata mai degraba ca razbunare decat ca provocare...

Daca nu vedeam un link eu nu credeam asa ceva.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

olimpia_ilie a scris:

Nimeni nu e indraptatit sa suprime viata cuiva, iar instanta a condamnat-o pt acest lucru. Provocarea s-a retinut pt actele de violenta sau alte acte ilicite grave la care era supusa.

Stati calm, si in cazul meu a fost la fel... degeaba le explica ca e razbunare, ca ei nu ! e provocoare! si nici macar nu mi s-a zis cu ce l-am provocat pe baiat! in 3 "instante" - procuror, prim-procuror si judecator... le explica chestii "elementare juridice" dar ei NU si NU, fara nici o motivare :)
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
xuser, utilizator
Multi dintre cei care si-au exprimat parerea in legatura cu acest subiect sunt juristi si au cazut in patima analizarii spetei doar sub aspect legal.Trebuie sa ne detasam putin de acest plan stiintific si sa reflectam asupra implicatiilor de natura umana;suprimarea vietii unui om, nefiind vorba despre legitima aparare, trebuie privita cu repulsie.Pe mine ma revolta acest caz.Pe oricine ar trebui sa revolte, chiar si pe stimabilii judecatori care ar trebui sa imparta dreptatea atat cu legea cat si cu sufletul.Desi decizia lor este acoperita de umbrela legii(am calculat reducerea pedepselor si intr-adevar se poate da cu suspendare),aceasta lasa muult muult de dorit la capitolul echitate umana si moralitate.

Ar trebui sa ne punem in locul celui ucis.Dvs. vreti sa-mi spuneti ca n-ati provocat pe nimeni niciodata?Nu prea cred.Ar fi corect ca cel care va raspunde la provocare cu un cutit sa primeasca o pedeapsa formala?Haideti sa ne imaginam ca cineva apropiat noua ar fi omorat in aceste circumstante,poate asa ne bagam mintile in cap.

Pedeapsa cu suspendare in cazul omorului nu se poate justifica din punct de vedere uman iar legea nu ar trebui sa permita asemenea nedreptate.
xuser a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

olimpia_ilie a scris:

Stati calm, si in cazul meu a fost la fel... degeaba le explica ca e razbunare, ca ei nu ! e provocoare! si nici macar nu mi s-a zis cu ce l-am provocat pe baiat! in 3 \"instante\" - procuror, prim-procuror si judecator... le explica chestii "elementare juridice" dar ei NU si NU, fara nici o motivare :)

Poate avea dreptate si Olimpia Ilie...daca privim situatia in mod abstract...

Dar acest caz ma surprinde...

Claudiu 90, pentru mine e surprinzatoare o asemenea situatie penala...
Dar poate ca instantele au avut dreptate...
Am ceva indoieli dar nu conteaza... deoarece faptul este consumat...
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Solutie recurs cernatelena1989 cernatelena1989 Prietenul meu a fost implicat intr-un dosar penal priviind traficul de droguri din care s-a ales cu o pedeapsa de 6 luni cu suspendare. In urma recursului ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)