avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Omor cu cutitul si ascunderea faptei = pedeapsa cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Omor cu cutitul si ascunderea faptei = pedeapsa cu suspendare! Da se poate!

Mai cunoaste cineva ceva asemanator?

[ link extern ]

[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:29, 1 Septembrie 2012
Este intr-adevar o pedeapsa foarte usoara si nu prea des intalnita. Argumente sunt si de o parte si de cealalta si fara a studia dosarul nu putem fi convinsi de corectitudinea sau incorectitudinea hotararii. Totusi aceasta este legala chiar daca a fost data pt omor.

Tind sa iau partea instantelor in aceasta situatie pt ca am avut ocazia de a citi o carte de jursprudenta a instantelor noastre numai pe aceasta tema, femei maltratate care si-au omorat barbatii (barbati aveau o lipsa acuta de moralitate si o pasiune in a creea suferinta) si multe din omoruri pareau justificate fata de lucrurile la care erau supuse acele sotii, mai ceva decat in filmele de groaza. Lucrul care m-a marcat cel mai mult a fost faptul ca toate isi recunosteau fapta si nu le mai pasa de pedeapsa primita care oricum nu se compara cu chinurile prin care trecusera, iar instantele aplicau cea mai mica pedeapsa permisa de lege. Sunt sigura ca si in acele vremuri daca se putea aplica o pedeapsa cu suspendarea, cazul de astazi nu mai era atat de rar.
Este interesant de studiat si starea psihica a acestor persoane care iau astfel de decizii nechibzuite oricat de revoltatoare ar parea fapta lor si cred ca hotararea a stat tocmai pe acest aspect si de aceea consider ca decizia judecatorilor a fost una gandita, alfel nu as putea explica mentinerea ei de catrea Curtea de apel si mai ales ICCJ.
Fiecare fapta de omor are si un mobil, iar mobilul contribuie la individuallizarea pedepsei, aceasta speta este cel mai bun exemplu in a evidentia importanta mobilului care de cele mai multe ori se face abstractie si se gandeste doar matematic, iar pedepsele nu trebuie aplicate strict matematic, asa am invatat in facultatea de drept.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
ContSters178374, utilizator
Olimpia_ilie
Sunt de acord ca in cazul femeilor maltratate se poate justifica o crima,dar numai in ipoteza existentei legitimei aparari.In acest caz nu ar primi nicio pedeapsa.Totusi, va trebui sa te contrazic in ceea ce priveste circumstanta provocarii.Femeile care sunt provocate de un sot agresiv trebuie sa plateasca pentru crima la fel cum trebuie sa plateasca si un barbat care este provocat de o femeie agresiva.Pot sa zic multe,dar ar insemna sa repet comentariul anterior,deci ma abtin.
ContSters258804, utilizator
Repet, nu stiu exact cat de corecta sau incorecta este decizia judecatorilor din moment ce nu am studiat dosarul, dar daca acesta este un caz de maltratare sunt de acord cu ea.
Din pacate in ipotezele descrise de mine sunt femei care savarsesc aceste fapte si de la o simpla palma primita in seara cu pricina, iar legitima aparare nu se poate retine pe considerentul ca au fost batute si violate timp de 10 ani inaintea savarsirii faptei, si inevitabil sunt pedepsite.
ContSters178374, utilizator
Stimata Olimpia Ilie sunteti un magistrat convins.

Eu sunt un avocat convins si imi vine greu sa cred asa ceva...

Imi pare extrem de curios asa ceva chiar si mie...,
Sunt sigura ca daca ati fi fost avocatul femeii ati fi crezut sau cel putin ati fi facut tot posibilul ca magistratii sa va creada. :))

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Solutie recurs cernatelena1989 cernatelena1989 Prietenul meu a fost implicat intr-un dosar penal priviind traficul de droguri din care s-a ales cu o pedeapsa de 6 luni cu suspendare. In urma recursului ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)