avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare simplificata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare simplificata

Buna Ziua,

Am o firma de constructii impreuna cu alti 3 asociati. In unanimitate dorim sa inchidem acesta firma care in momentul de fata nu mai are nici o activitate iar balanta comerciala e 0, iar sediul social e expirat. Care ar fi modalitatea de lichidare a firmei cea mai simpla si eventual ce riscuri implica. Nu am avut nici un fel de control la acesta firma pana in prezent si am dori sa evitam acest lucru pe cat posibil deoarece am auzit ca nu exista control fara sanctiuni in acest domeniu, ceva tot gasesc ei ce nu 100% ok!

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters79137 , utilizator 13:23, 1 Iulie 2009
ce presupune dizolvarea simplificata/ se poate dizolva si altfel in situatia prezentata?
Prima faza este redactarea unei hut. AGA prin care hotariti dizolvarea firmei, dupa un termen de 30 de zile de la pubicarea in M.O. redactati o alta hot. AGA prin care hot. modul in care sau impartit bunurile societatii intre asociati si radiati firma. Pe scurt cam asta este procedura.
deci este posibil a lichida societatea fara a numi lichidatori, asociatii fiind singurii care decid impartirea activelor?
M-ar interesa si pe mine raspunsul la aceasta intrebare, am citit multe topicuri si nicaieri nu am agsit raspunsul ferm!

se poate si FARA lichidatori?
Da, se poate:
"Art. 235 - (1) În societăţile în nume colectiv, în comandită simplă şi în cele cu răspundere limitată, asociaţii pot hotărî, o dată cu dizolvarea, cu cvorumul şi majoritatea prevăzute pentru modificarea actului constitutiv, şi modul de lichidare a societăţii, atunci când sunt de acord cu privire la repartizarea şi lichidarea patrimoniului societăţii şi când asigură stingerea pasivului sau regularizarea lui în acord cu creditorii."

Dupa cum se poate vedea si din lista de acte si formalitati necesare, in acest caz nu mai intervine niciun lichidator: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl darada darada Trebuie sa fac dizolvarea voluntara unui srl. Din cate stiu trebuie redactat o hotarare si un act aditional prin care se hotaraste de catre asociati ... (vezi toată discuția)
Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl cu asociat unic elina24 elina24 buna, am si eu de inchis o firma si nu stiu cum se procedeaza, a mai trecut cineva prin inchiderea unei firme,poate ma ajuta si pe mine?multumesc anticipat;) (vezi toată discuția)