avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare simplificata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare simplificata

Buna Ziua,

Am o firma de constructii impreuna cu alti 3 asociati. In unanimitate dorim sa inchidem acesta firma care in momentul de fata nu mai are nici o activitate iar balanta comerciala e 0, iar sediul social e expirat. Care ar fi modalitatea de lichidare a firmei cea mai simpla si eventual ce riscuri implica. Nu am avut nici un fel de control la acesta firma pana in prezent si am dori sa evitam acest lucru pe cat posibil deoarece am auzit ca nu exista control fara sanctiuni in acest domeniu, ceva tot gasesc ei ce nu 100% ok!

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters79137 , utilizator 13:23, 1 Iulie 2009
ca deobicei, andreea rapid si eficient. sarut mana.
Cu placere. N-am precizat mai sus dar citatul e din legea societatilor comerciale :)
andreea, te rog sa am ajuti si pe mine asa cum ai dat o mana de ajutor tuturor celor care au postat.

tocmai intocmesc dosar de diz - lichidare simultana, m-au intors ca nu specificasem motivul diz( acum is eu ca in conditiile actuale economice firma nu mai poate indeplini ob activitate si cf art 227 iau ho asta aga-suntem 2 asociati) si nici modul in care rep activele soc. cum nu reusesc sa vorb cu contabilul vreau sa te intreb daca trebuie specificat acum, in primul pas exact care sunt activele soc. eu am scris ca se vor imparti de comun acord (adica s-a hot in unanimitate la aga)sa se imparta cf partilor sociale asa cum e trecut in act constitutiv. nu stiu daca m-am facut inteleasa trebuie sa ma duc maine dim cu dosarul, am facut deja 4 drumuri pentru tot felul de lucruri si m-am saturat. firma nu are creditori, decat sa zicem asociatii si mai are cap social.
multumesc mult
Trebuie sa precizezi ca activele se vor imparti conform cotei de participare la capitalul social, si in plus trebuie mentionat de asemenea daca societatea are sau nu pasiv si daca da, sursele din care se va plati si alte detalii (ordinea, modul, etc). Succes!
buna andreea si multumesc. din pacate eram asa de stresata si n-am mai completat ce ai spus. datele astea cu activ si pasiv ma depaseau evident. si nu ca nu am stat cu cartea de conta in fata(ma intreb pentru altcineva care nici nu a auzit de termenii astia cum poate sa fie).maine ma duc sa vad ce rezolutie am la cerere si va anunt, desigur daca sunteti interesati. si daca cineva doreste sa afle pasii pe care ii urmez pot sa spun fara nici o problema. e supe greu sa nu stii cum sa faci, sa nu te ajute nimeni. nici nu va imaginati la cate umilinte am fost si probabil voi mai fi supusa. si am pretentia ca sunt un om cerebral, la o varsta la care ai pretentia ca poti intelege suficiente lucruri.....oricum nu conteaza daca nu ai prea multi bani. daca i-as fi avut probabil ca as fi angajat pe altii sa alerge in locul meu. acum oricum a devenit o problema de principiu si o imensa provocare.
desigur ca nu stiu ce trebuie sa fac mai departe, dar cumva tot o sa aflu. macar la atat lucru sa-mi serveasca etapa din viata mea in care am fost documentarist.

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl darada darada Trebuie sa fac dizolvarea voluntara unui srl. Din cate stiu trebuie redactat o hotarare si un act aditional prin care se hotaraste de catre asociati ... (vezi toată discuția)
Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl cu asociat unic elina24 elina24 buna, am si eu de inchis o firma si nu stiu cum se procedeaza, a mai trecut cineva prin inchiderea unei firme,poate ma ajuta si pe mine?multumesc anticipat;) (vezi toată discuția)