avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2012

Buna ziua tuturor! Ati citit ordinea de zi a CSM-ului din data de 18 septembrie? Eu nu am vazut nimic despre examenul preconizat in toamna asta! Daca l-ar anunta pe 25 septembrie oare nu ar fi cam tarziu pentru noiembrie? S:(tie cineva vre-o mica barfa?:(
Cel mai recent răspuns: bobocell , utilizator 15:34, 1 Noiembrie 2012
Pentru thomas28!

Buna!
Infractiunea progresiva este definita ca fiind infractiunea a carei latura obiectiva, dupa ce a atins momentul consumarii corespunzator unei anumite infractiuni, se amplifica progresiv, fara interventia faptuitorului, fie prin agravarea urmarii produse, fie prin producerea de noi urmari vatamatoare, corespunzatoare unei infractiuni mai grave.
Astfel, aplicarea legii se face in raport cu data comiterii actiunii initiale si nu a momentului cans s-a produs rezultatul mai grav.
Mai precis, daca savarsesti la data de 10.09.2012 o infractiune de lovire, care se amplifica, producand, spre exemplu, leziuni mai grave pentru a caror vindecare este necesar un nr. mai mare de ingrijiri medicale, specifice infractiunii de vatamare corporala grava, constatat printr-un certificat medico-legal in data de 10.10.2012, atunci tu vei tras la raspundere pentru vatamare corporala grava (stabilita in momentul producerii rezultatului mai grav), dar aplicandu-se pedeapsa aflata in vigoare la data de 10.09.2012 (momentul comiterii activitatii infractionale).
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
R-R, utilizator
c_m a scris:

am citit...de aici rezulta ca in acest an nu se mai organizeaza

[ link extern ]
TYLER a scris:

c_m a scris:

am citit...de aici rezulta ca in acest an nu se mai organizeaza

[ link extern ]

da...din pacate am avut dreptate. Nu cred ca in alta duminica din decembrie se va mai organiza concursul. Macar daca ar publica rapid calendarul estimativ care sa prevada un concurs in primavara...desi nici asta nu m-ar linisti prea tare ca doar au mai dat hotarari care spuneau ca se organizeaza si in noiembrie si ... pauza.
R-R, multumesc.
Acum invat cate putin, temeinic, si atunci cand mi se par prea gogonate lucruri evidente (invatate si in scoala si tratate la fel si de alti autori) mai fac cate o remarca...si, de ce nu? unde nu esti sigur, cel mai bine este sa intrebi....:)
intrebare noua: cererea intemeiata pe 332 c.proc.pen. pe motiv ca s-ar fi incalcat 172 alin.1 c.p.p. si ca ar fi incidente disp.197 c.p.p., vi se pare admisibila? parerea mea este ca nu, dar astept si alte pareri.
eu una nu vad de ce nu ar fi admisibila..
care-i treaba?
se restituie cauza la procuror daca s-au incalcat disp ref la asistarea inv/inc cand aceasta era obligatorie...e caz de nulitate...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)