avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2012

Buna ziua tuturor! Ati citit ordinea de zi a CSM-ului din data de 18 septembrie? Eu nu am vazut nimic despre examenul preconizat in toamna asta! Daca l-ar anunta pe 25 septembrie oare nu ar fi cam tarziu pentru noiembrie? S:(tie cineva vre-o mica barfa?:(
Cel mai recent răspuns: bobocell , utilizator 15:34, 1 Noiembrie 2012
mariana, scuze, am uitat sa specific ca invocau un caz, ca nu a participat avocatu' la audierea unor martori cu identitate sub acoperire...ce ziceti? instanta a zis ca mine... ca nu se incadreaza la 332 c.p.p.....dar, astept opinii...
mda..e un pic altfel
in tot cazul, daca avocatul nu a participat la audiere in cursul up si nu are nici posibilitatea sa-i puna martorului intrebari in cursul judecatii (mijloace audio-video etc)...va fi incalcat dreptul la aparare al inculpatului
e chiar distractiv, nu?
alta: se judeca pe 174 c.p., dar din declaratia inculpatului cica s-au luat la tranta, beti, victima i-a dat un pumn in nas iar inculpatul l-a lovit cu usa(ca sa se apere), ala a cazut pe niste fiare (baros, sapa etc.) si a murit...ramane incadrare 174?
thomas28 a scris:

e chiar distractiv, nu?
alta: se judeca pe 174 c.p., dar din declaratia inculpatului cica s-au luat la tranta, beti, victima i-a dat un pumn in nas iar inculpatul l-a lovit cu usa(ca sa se apere), ala a cazut pe niste fiare (baros, sapa etc.) si a murit...ramane incadrare 174?

In lipsa altor elemente, ar putea fi lovitura cauzatoare de moarte. Coroborata cu alte probe, declaratia inculpatului ar putea duce la o aparare legitima.
174??? daca se probeaza ce declara inculpatul, multa bafta sa dovedeasca intentia cu LCM au sanse mai multe...iar cu cealalta treaba, or fi prin bucuresti instante unde ai posibilitatea audierii prin mijloace video, cu blur si tot ce trebuie...pe aci pe la mine, treaba e sf.
dupa mine, daca ai o cauza in care asistenta juridica e obligatorie, aparatorul are dreptul sa fie prezent la tot ce presupune act de up.. in caz contrar, ce drac de aparare mai e si aia...martorul declara ce vrea el, procurorul poate retine ce-i convine..daca aparatorul nu a fost prezent (si nici instiintat) e clar ca s-a facut un act de up cu nerespectarea disp ref la prezenta aparatorului. Daca aceasta era obligatorie in cauza, si tu zici ca era, eu as zice ca judele are de ales: ori trimite cauza inapoi, pe 332, ori la audierea martorului in cursul judecatii trebuie sa-i ofere aparatorului posibilitatea de a pune intrebari martorului. .daca nu, va distrati la recurs

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)