avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

am primit de curand o citatie de la judecatorie prin care asciatia de proprietari m-a chemat in instanta pt neplata intretinerii din iunie 2009 pana in septembrie 2011 in valoare de 3500 ron si penalitati de 2000ron. Mentionez ca in 2012 am achitat in mai 400ron,iunie 500 ron,august 1000ron.Mod de calcul penalitati: 70,47(intret iun2009)x960zx0,2%zi=135.30penalitati;72,81(iul2009)x930zx0.2%=135.27penalit, etc.Dupa cum se poate vedea penalitatile sunt mai mari decit intretinerea iar suma lor ajunge pana in prezent la 3186ron fata de cea ceruta in instanta de 2000ron.Ce trebuie facut in aceasta situatie avand in vedere ca in oct 2012 trebuie sa ma prezint in instanta?
Daca procentul de penalizare este de 0.2% / zi, atunci dupa 500 de zile de intarziere, adica incepand cu ziua 501 penalizarea nu se mai calculeaza, ea ramane plafonata la nivelul sumei totale de achitat in luna respectiva.

Deci mergeti la presedinte, ii aratati legea 230/2007 la paragraful cu penalizarile, ii spuneti ce v-am spus eu aici, faceti un calcul in fata lor, daca nu va cred, spuneti-le ca daca va calculeaza corect penalizarile veti plati toata suma fara a mai ajunge in instanta, iar daca nu se invoiesc asa cum este legal, va veti prezenta in instanta si veti sustine ca penalizarile au fost gresit si cu rea intentie calculate gresit. Specificati acest "cu rea-intentie" pentru ca argumentul sa fie mai percutant.

Ce va spunem noi aici, eu si doamnele dinaintea mea este corect si legal.
JANGABRIEL a scris:

am primit de curand o citatie de la judecatorie prin care asciatia de proprietari m-a chemat in instanta pt neplata intretinerii din iunie 2009 pana in septembrie 2011 in valoare de 3500 ron si penalitati de 2000ron. Mentionez ca in 2012 am achitat in mai 400ron,iunie 500 ron,august 1000ron.Mod de calcul penalitati: 70,47(intret iun2009)x960zx0,2%zi=135.30penalitati;72,81(iul2009)x930zx0.2%=135.27penalit, etc.Dupa cum se poate vedea penalitatile sunt mai mari decit intretinerea iar suma lor ajunge pana in prezent la 3186ron fata de cea ceruta in instanta de 2000ron.Ce trebuie facut in aceasta situatie avand in vedere ca in oct 2012 trebuie sa ma prezint in instanta?

Dupa cum se vede din mesajul dv, asociatia a solicitat in instanta 2000 lei ceea ce inseamna ca penalizarile nu depasesc restantele (3500 lei).
Modul de calcul al penalizarilor, asa cum este prezentat, este corect. Nimeni nu-l opreste pe cel ce calculeaza sa calculeze. Tocmai aceasta este important de aratat in instanta din punctul de vedere al asociatie, adica sa prezinte calculul aratat de dumneavoastra mai sus. Din acesta rezulat sume mai mari decat debitul, dar asociatia, aplicand legislatia, solicita instantei plata unei sume mai mici decat ar rezulta din calculul matematic, sume de penalizari plafonate la valoarea debitului din lunile mai vechi de 500 zile.
Asa ca, din cele prezenatate de dv, asocaiatia a soliciatat penalizari sub valoarea restantelor, conform legii.

am fost la ascociatie sa mi sa comunice contul bancar iar casiera a refuzat sa mi-l spuna pe motiv ca este blocat, dupa aceea am facut o sesizare la presedintele aociatiei aducandu-i la cunostinta refuzul nejustificat al casierei .
cf legii 230/2007 art 10 ,,Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Adica cum "blocat"? Cine l-a blocat?
din cate am inteles executorul.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere SC DELTA EXPERT CONSULT SRL SC DELTA EXPERT CONSULT SRL Buna Ziua, Si in al doilea rand imi cer scuze pentru deranj. In perioada sep.2001-mai.2006 am acumulat o restanta de 8179.39 cheltuieli intretinere si ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor de executare angcris angcris Asociatia noastra a fost actionata in judecata de catre furnizorul de apa ,iar dupa solutionarea procesului,acesta si-a pus in executare sentinta ... (vezi toată discuția)