avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

am primit de curand o citatie de la judecatorie prin care asciatia de proprietari m-a chemat in instanta pt neplata intretinerii din iunie 2009 pana in septembrie 2011 in valoare de 3500 ron si penalitati de 2000ron. Mentionez ca in 2012 am achitat in mai 400ron,iunie 500 ron,august 1000ron.Mod de calcul penalitati: 70,47(intret iun2009)x960zx0,2%zi=135.30penalitati;72,81(iul2009)x930zx0.2%=135.27penalit, etc.Dupa cum se poate vedea penalitatile sunt mai mari decit intretinerea iar suma lor ajunge pana in prezent la 3186ron fata de cea ceruta in instanta de 2000ron.Ce trebuie facut in aceasta situatie avand in vedere ca in oct 2012 trebuie sa ma prezint in instanta?
am citit pe forum despre o persoana care a castigat procesul cu asociatia ptr penalitati, ptr faptul ca acestea nu constituie obligatie de plata deoarece nu au fost inscrise in listele de plata. Diferenta este ca persoana respectiva a reusit sa plateasca doar intretinerea prin ordin de plata iar eu nu am reusit, astept de luni ptr a vedea daca asociatia a primit banii prin mandat postal.Credeti ca este adevarat?
subiect: penalitati care nu sunt inscrise in listele de plata
Ce intelegeti prin "penalitati care nu sunt inscrise in liste"?
Restantele si penalitatile se trec in liste dupa "total luna curenta", nu cred ca nu sunt trecute deloc!
In listele de plata din mai 2009 si pana in august 2012 nu sunt afisate nici restantele nici penalitatile.
Am copii xerox la toate.
Au trecut cateva luni de la ultima postare.
Am depus intimpinare in oct 2012, iar instanta a cerut reclamantei sa depuna listele de plata aferente perioadei 2009-2011 sa precizeze natura penalitatilor, sa depuna inscrisuri justificative in acest sens, sa indice modul de calcul al penalitatilor cu indicarea procentului de penalitate si sa precizeze modul in care s-a facut imputatia platii.
Instanta a dispus suspendarea cauzei in decembrie 2012 in temeiul art 155 cpciv cu recurs pe toata suspendarii cauzei deoarece asociatia nu a depus documentele cerute.
Precizez ca in acest timp am platit intretinerea (fara penalitati) la zi prin ordin de plata.
Ce pot face de acum incolo pt ca asociatia nu vrea sa-mi incaseze la ghiseu decat cu penalitati?
Mai nou administratora mi-a spus ca banii virati in contul respectiv nu au ajuns la ei, in fisa mea nu este operat nimic. Cum este posibil pt ca CUI -ul este luat dupa chitantele de la asociatie iar contul bancar de la cec; daca banii nu intrau in contul respectiv se intorceau inapoi in contul meu iar la mine nu s-a returnat nici o suma pt ca astazi am luat extrasul de cont de la banca pe ultimele 4 luni.
Acum cateva luni am facut o sesizare la presedintele asociatiei pt a-mi comunica contul bancar si nici pana azi nu am primit un raspuns ( abuz in serviciu)
Luni voi face o sesizare la presedintele asociatiei cu privire la faptul ca am achitat toate sumele restante la zi, voi atasa extrasul de cont si ordinele de plata (acestea au fost atasate in dosarul din instanta deci trebuie sa le aiba si ei)
Ce este de facut in continuare?

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere SC DELTA EXPERT CONSULT SRL SC DELTA EXPERT CONSULT SRL Buna Ziua, Si in al doilea rand imi cer scuze pentru deranj. In perioada sep.2001-mai.2006 am acumulat o restanta de 8179.39 cheltuieli intretinere si ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor de executare angcris angcris Asociatia noastra a fost actionata in judecata de catre furnizorul de apa ,iar dupa solutionarea procesului,acesta si-a pus in executare sentinta ... (vezi toată discuția)