avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

am primit de curand o citatie de la judecatorie prin care asciatia de proprietari m-a chemat in instanta pt neplata intretinerii din iunie 2009 pana in septembrie 2011 in valoare de 3500 ron si penalitati de 2000ron. Mentionez ca in 2012 am achitat in mai 400ron,iunie 500 ron,august 1000ron.Mod de calcul penalitati: 70,47(intret iun2009)x960zx0,2%zi=135.30penalitati;72,81(iul2009)x930zx0.2%=135.27penalit, etc.Dupa cum se poate vedea penalitatile sunt mai mari decit intretinerea iar suma lor ajunge pana in prezent la 3186ron fata de cea ceruta in instanta de 2000ron.Ce trebuie facut in aceasta situatie avand in vedere ca in oct 2012 trebuie sa ma prezint in instanta?
Recititi, va rog prima postare:
JANGABRIEL a scris:
...am primit de curand o citatie de la judecatorie prin care asciatia de proprietari m-a chemat in instanta pt neplata intretinerii din iunie 2009 ...

Adica din iunie 2009 pana in octombrie 2012 proprietarului nu ni s-au primit banii la casierie?
Eu nu cred ca toti membrii asociatiei sunt datori din anul 2009. Acolo unde au platit ceilalti, unde platesc luna de luna, la casierie,. acolo sa platesaca si restantierul ca tot atata-l costa.
Poate asociatia nu are cont bancar.
ieri am fost la asociatie, cu bani chash pentru a plati intretinerea restanta nu si penalitatile(pt ca nu sunt de acord cu ele si ne judecam) si am fost refuzat de casiera pe motiv ca nu incaseaza doar intretinerea fara penalitati.
contul nu mi s-a comunicat, banii nu vor sa mi-i primeasca...Ma gandesc sa merg la oficiul postal si sa fac un mandat pt fiecare luna restanta, dar exista riscul sa refuze sa-i primeasca.
Exista riscul sa nu vi-i primeasca, dar dv. dobanditi o proba, aceea de a demonstra ca ati vrut sa platiti si vi s-au respins banii.

Deci ramane cum am presupus eu: rea-vointa si minciuna.
Puteti sa-mi spuneti si mie care este procedura de incasare a intretinerii?
Exista cumva o lege care explica modalitatea de incasare ?
In cazul meu, nu vreau sa platesc intretinerea si penalitatile pana se solutioneaza cazul in instanta, ca apoi sa-mi recuperez de la asociatie diferenta de penalitati pe care ei au aplicat-o abuziv, iar in acelasi timp vreau sa achit intretinerea restanta pt ca ea sa nu mai genereze penalitati cat timp ne judecam (1-2 ANI) in cazul in care castiga
Toate categoriile de restante (inclusiv penalizari calculate) se incaseaza in ordinea vechimii.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere SC DELTA EXPERT CONSULT SRL SC DELTA EXPERT CONSULT SRL Buna Ziua, Si in al doilea rand imi cer scuze pentru deranj. In perioada sep.2001-mai.2006 am acumulat o restanta de 8179.39 cheltuieli intretinere si ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor de executare angcris angcris Asociatia noastra a fost actionata in judecata de catre furnizorul de apa ,iar dupa solutionarea procesului,acesta si-a pus in executare sentinta ... (vezi toată discuția)