avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

am primit de curand o citatie de la judecatorie prin care asciatia de proprietari m-a chemat in instanta pt neplata intretinerii din iunie 2009 pana in septembrie 2011 in valoare de 3500 ron si penalitati de 2000ron. Mentionez ca in 2012 am achitat in mai 400ron,iunie 500 ron,august 1000ron.Mod de calcul penalitati: 70,47(intret iun2009)x960zx0,2%zi=135.30penalitati;72,81(iul2009)x930zx0.2%=135.27penalit, etc.Dupa cum se poate vedea penalitatile sunt mai mari decit intretinerea iar suma lor ajunge pana in prezent la 3186ron fata de cea ceruta in instanta de 2000ron.Ce trebuie facut in aceasta situatie avand in vedere ca in oct 2012 trebuie sa ma prezint in instanta?
Executorul cui?
Haideti sa nu mai glumim sau mai bine zis nu va mai lasati dus cu presul de casiera.
Contul ar putea fi "blocat" la scoatere a banilor din el, dar nu la alimentare....In fine, minciuni peste minciuni....
Este posibil ca executorul sa ia orice suma intra in contul bancar al asociatiei.
Asa se intampla daca sunt restantieri, daca asociatia are restante fata de furnizori, daca furnizorii actioneza asociatia in judecata iar instanta hotaraste ca asociatia trebuie sa plateasca debitele catre furnizor.
Furnizorul investeste aceasta hotarare cu titlu executor iar executorul goleste contul bancar al asociatiei.
In 2008 am pierdut un proces cu furnizorul de caldura si-am facut recurs imediat. Dar pana la primul termen de recurs ne-am trezit cu "zero" lei in conturile bancare (la doua banci diferite) si-abia a doua zi am primit instiintarea de la executor.
Atunci am anuntat toti membrii asociatiei sa nu mai vireze bani in contul bancar si sa vina cu banii numerar la asociatie. Am stat cu aceste conturi "goale" vreo 6 luni pana am castigat in recurs iar executorul ne-a virat banii inapoi in cont. Apoi am anuntat membrii asociatiei ca pot efectua din nou plati in coturile asociatiei.
Asa ca este posibil sa fie adevarat ce a spus casiera iar necazul poate fi chiar de la restantierii asociatiei.
Bun, dar nu ca este blocat de executor.Ar fi blocat la retragere de bani, nu la depunere.
Iar utilizatorul nu ne pomeneste ca asociatia ar avea vreo problema cu furnizorii, ci ca el are o restanta fata de asociatie.

Stiti de ce spun asta? Pentru ca am vazut cu ochii mei un asemenea exemplu de presedinte care nu voia sa comunice contul asociatiei pe motiv ca ar fi "secret" si inventa tot felul de motive. Pana l-am convins sa dea contul oamenilor, ba chiar sa-l scrie la avizier a trecut o multime de timp. Foarte greu s-a lasat convins cu toate argumentele pe care le-am stiut spune....

La urma urmei, de ce ar impiedica asociatia primirea de bani in contul sau daca tot trebuie sa-i dea furnizorului, pentru ca, in cazul dv. a fost o intamplare speciala, dar in majoritatea cazurilor asociatiile nu scapa de datoriile la furnizori...si poate ca nici n-ar fi cinstit sa scape. Acestia au livrat utilitatile, nu e normal sa-si primeasca banii? E o relatie comerciala, lasand la o parte alte considerente.

Si chiar la limita, judecand lucrurile, bun, e blocat, dar de ce nu i-l spune? Ca daca s-ar duce la banca sa depuna banii acolo s-ar constata ceva in neregula cu contul si nu i s-ar primi banii la depunere. Deci....cam asa....mai curand cred ca nu mai vor sa primeasca banii si sa-l aduca cu datorii cu tot in instanta. Nu cunosc amanuntele cazului, dar a nu primi banii de la cineva pe care l-ai dat in judecata tocmai pentru acest motiv, nu e cusher..... dar deloc!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
elga50, moderator
Poate o sa primim amanunte sau explicatii de la utilizator.
Dar credeti-ma ca asa am comunicat si noi proprietarilor: contul bancar al asociatiei este BLOCAT si va rugam sa faceti doar plati la casieria asociatiei.
De ce? Pentru ca executorul a facut demersuri la banca si banca ne-a blocat contul in sensul ca nu puteam sa dispunem de nici un leu ce intra in acest cont. Orice suma intra in cont, se vira automat in contul executorului. Dar, repet, comunicarea pe scurt asa suna: cont blocat.
Sigur ca, asa cum subliniati mai sus, noi cetateni corecti, onesti, cinstiti (romani adevarati #-o), ar trebui sa lasam tot ce se incaseaza sa mearga catre acel furnizor, creditorul nostru...
Ar trebui sa ne doara, sa urle constiinta in noi s.a.m.d., dar, cu ingaduinta dumneavoastra va amintesc faptul ca acele debite catre furnizori sunt facute de proprietarii restantieri si nu de cei buni platnici. Si uneori restantierii (fara sa generalizez) nu prea au nimic comun cu corectitudinea, constiinta...
Ori in acest cont bancar, de regula, tot cei buni platnici varsa bani iar restantierul se judeca cu asociatia 2-3 ani si nu da bani in contul bancar. Si daca ar fi numai unul asociatia s-ar mai descurca, dar daca din 100 sunt 20 de restatieri, cu sume ce sunt de 20 ori mai mari decat intretinerea lunara, sigur ca in afara de caldura oprita, urmeaza sa se opresca si apa si lumina..., pentru ca banii din cont se duc la executor gramada si nu treptat pe baza unei esalonari care sa permita totusi functionarea asociatiei si efectuare unor plati macar partiale catre ceilalti furnizori.
Asa ca in asemenea situatii, cu toata mustrarea de constiinta, cu toata educatia civica, cetateneasca pe care o avem, mai calcam pe principii si ne adaptam la practica in incercarea de
a supravietui, de a asigura cat de cat macar apa rece.
Nu ma refer la constiinta, ca despre asta nu mai am pretentii, dar eu zic ca daca cineva este actionat in judecata pentru restanta, de ce sa nu-i primeasca banii? Credeti ca e normal? Nu zic moral, ci normal.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere SC DELTA EXPERT CONSULT SRL SC DELTA EXPERT CONSULT SRL Buna Ziua, Si in al doilea rand imi cer scuze pentru deranj. In perioada sep.2001-mai.2006 am acumulat o restanta de 8179.39 cheltuieli intretinere si ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor de executare angcris angcris Asociatia noastra a fost actionata in judecata de catre furnizorul de apa ,iar dupa solutionarea procesului,acesta si-a pus in executare sentinta ... (vezi toată discuția)