avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere obligatorie din 2013?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere obligatorie din 2013?

Buna seara,

Sunt din Timisoara, doresc sa aflu parerea Dvs. legata de profesia de mediator. Conform unor modificari legislative relativ recente, incepand cu data de 9 ianuarie 2013, intra in vigoare noi prevederi in domeniul medierii.

Astfel, cei care au deja un proces in desfasurare sau doresc sa deschida un proces in instanta in anumite tipuri de dispute, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligati sa participe la sedinta de informare privind medierea, conform prevederilor Legii nr. 115/2012 din 4 iulie 2012, lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator.

Vreau sa ma inscriu la un curs de mediator si doresc sa aflu pareri legate de viitorul acestei profesii.

Va multumesc!
Domnule consilier juridic,

Dati-mi si mie voie sa va spun, la fel de franc, ca va lipseste deontologia profesiei, de va permiteti sa emiteti "judecati de valoare" la adresa tuturor mediatorilor.Habar nu aveti ce vorbiti!
Rabdarea,bunul simt si etica profesionala nu ar trebui sa va caracterizeze si pe dvs?!
Nu va deranjati sa-mi dati replica, ptr.ca nu ma angajez intr-o polemica neconstructiva cu dvs!

La fel de mult succes si dvs!

Cred, (sa ma scuze moderatorii) ca trebuie sa punem punct acestui topic.
Din pacate un dialog decent,pertinent, la obiect si cu argumente pro/contra
, pare imposibil de atins. In fond LEGEA ESTE LEGE, ne place nu ne place trebuie sa o respectam.
Asistam la confuzii grave (informare versus procedura) si...la denigrarea partenerilor de discutie.
Doamna Lalita,

Nu voi face decat un demers de bun simt. Cititi va rog cu atentie mesajul meu. Veti conchide, sper eu, ca el se refera doar la cei ce s-au exprimat ,aici sau pe topicuri similare , iprintr-un anumit discurs acuzator fata de avocati sau alte persoane care le contesta profesia. Nu ma refer la toti mediatorii, asa cum am afirmat si cu alte ocazii exista chiar pe acest site doua mediatoare de exceptie, Birou de Mediator si unmoeglich. Poate sunt si altii,care merita respectul meu fata de care imi cer scuze ca nu i-am mentionat.

Asadar, ori musca nu va viza, ori caciula nu-i a dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)
Sunt avocatii mediatori de drept ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti In cartea “ MEDIEREA – O perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor “ scrisa de Freddie Strasser ( psihoterapeut) si Paul ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea informarii asupra medierii - existenta incompatibilitatii avocat-mediator il3ana_cosanz3ana il3ana_cosanz3ana Buna ziua! Intrebarea mea este privitoare la o situatie destul de noua ( obligativitatea medierii de la 01.08.2013) , potrivit careia - unul dintre soti este ... (vezi toată discuția)