Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un document legal justificativ prin care asociatia de locatari poate cere proprietarilor acte confidentiale, gen fisa fiscala, adeverinta salariat in vederea elaborarii dosarului pentru Primarie pentru reabilitarea termica a blocului de locuinte.
Fac precizarea ca am dat o declaratie pe proprie raspundere, in care am specificat venitul mediu realizat per membru de familie, pe care evident am semnat-o. Mi s-a comunicat ca acea declaratie este insuficienta si ca este nevoie de acte doveditoare gen fisa fiscala pe 2011, adeverinta, talon de pensie etc.
Din punctul meu de vedere, o asociatie de locatari nu vad ca ar avea vreun drept legal de a cere fisa fiscala a vreunui locatar. Venitul este o informatie confidentiala.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent in aceasta privinta,
Hotararea pentru reabilitare se adopta in Adunarea generala unde hotararile sunt legale cu jumatate plus unu din voturile membrilor prezenti, ele fiind obligatorii atat pentru membrii care nu au fost prezenti cat si ptr proprietarii care nu sunt membrii.
Art. 24
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
In L230/2007 este prevazut ca proprietarii au obligatia sa ia masuri ptr reabilitarea termica, obligatie care nu tine cont de venituri.
Art. 16
(1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii,pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Pentru cei care nu au venituri sau venituri reduse, legislatia (Oug 18/2009) prevede scutirea de la plata pentru pensionari, veterani, cei cu venit net pe membru de familie sub venitul mediu net pe economie.
Cei care nu vor trebuie respecte hotararea AG.
Cum exista obligativitate se pot impune si penalitati.
Poate ma lamureste cineva si cu dovedirea venitului!
O sa fac si o petitie la PS3 sa aflu de la sursa.
Constat ca nu prea sunt pe forum reabilitati din s3 B sa ma lamureasca! :(
Inteleg, este inca weekend. :)
Cu mult respect, cred ca termenii legali sunt inseparabili, adica problema dvs trebuie vazuta in intregul context legal. Dvs vorbiti de legea 230, dar omiteti faptul ca este aplicabila Legea 50/91 care cere explicit AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE. Adunarea generala decide asupra lucrarilor de reparatii, dar ANVELOPAREA este supusa Legii 50, care spune ca autorizatia de construire se emite pe numele titularui dreptului de proprietate. Asociatia nu este titular de niciun fel, proprietarii au un drept indiviz deci numai totalitatea lor se incadreaza in Legea 50. Daca unul se opune atunci nu se poate emite autorizatie de construire. Mai exista si un argument de bun simt legat exact pe speta dvs: daca lucrarea decisa de adunarea generala este pur si simplu prea scumpa fata de posibilitatile unui proprietar, atunci ce facem?
Aveti dreptate in aceasta privinta insa problema trebuie privita si in contextul modului in care sunt emise actele normative. Daca actele ar fi perfecte nu ar mai suferi modificari, completari. Legea 50 intradevar face referire numai la lucrari unde exista un singur proprietar si nu tine cont de co-proprietatea fortata cum este cazul condominiilor. Legiuitorul trebuia sa ia in calcul proprietatea indiviza cand a emis OUG privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. Avantajele si dezavantajele polistirenizarii blocurilor de locuinte au facut si vor mai face "valuri" secole de-a randul!
Nu neaparat, caci o autorizatie de construire poata fi data si pentru un imobil aflat in indiviziune, dar pe numele tuturor. Dar, daca ati studiat cu atentie cadrul normativ, ati observat ca exista o "portita", aceea in care contractul de mandat este semnat de Presedintele de asociatie "in numele proprietarilor". Deci, s-au spalat pe maini, si, la o adica, Presedintele raspunde pentru semnatura prin care a mandatat Primaria "in numele proprietarilor". Daca intr-o buna zi iese prost, atunci cand se va constata starea deplorabila a executiei facute ca vai de ea, ei bine atunci va raspunde Presedintele, mai ales ca, fiti sigur, se vor trezi proprietari care vor spune ca de fapt "ei nu au fost de acord". Asa ca dupa aceasta lunga conversatie care uneori a parut sa se indeparteze de topic, ajung la final: cereti declaratie autentificata la notar, de la fiecare proprietar ! Numai atunci va fi totul clar, cine si ce pozitie are, cine si ce pretentii are daca treaba se finalizeaza prost! Iar pe topic, este extrem de clar: cine da declaratie pe proprie raspundere isi asuma si restul cerintelor, respectiv fisa fiscala, dovada de venit, etc. In fond, si atunci cand faci cerere de autorizatie de construire trebuie sa depui o multime de acte, CI, extras de CF, acte de proprietate, dovada de plata de impozite si taxe, etc, etc., si mai ales documentatia tehnica semnata de un arhitect cu drept de semnatura. Succes... in gandire, va doresc.
Pai lumea este convinsa ca totul este gratis, daca ii trimiti sa aduca declaratie autentificata la notariat care costa in jur de 60-70 de lei vor spune ca nu mai este gratis. Am tot cautat pe net informatii cu privire la dovedirea veniturilor si am gasit si ceva despre modificarea adoptarii hotararilor AG cu unanimitate in majoritate dar nimic concret. Bineinteles ca trebuie sa existe si un tap ispasitor in buna traditie romaneasca! Doar nu va raspunde primaria pentru executie proasta.
Subventie la caldura
chance1
Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)
Abuz
trei3
Buna ziua
Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)