avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte doveditoare venit - reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte doveditoare venit - reabilitare termica

Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un document legal justificativ prin care asociatia de locatari poate cere proprietarilor acte confidentiale, gen fisa fiscala, adeverinta salariat in vederea elaborarii dosarului pentru Primarie pentru reabilitarea termica a blocului de locuinte.

Fac precizarea ca am dat o declaratie pe proprie raspundere, in care am specificat venitul mediu realizat per membru de familie, pe care evident am semnat-o. Mi s-a comunicat ca acea declaratie este insuficienta si ca este nevoie de acte doveditoare gen fisa fiscala pe 2011, adeverinta, talon de pensie etc.

Din punctul meu de vedere, o asociatie de locatari nu vad ca ar avea vreun drept legal de a cere fisa fiscala a vreunui locatar. Venitul este o informatie confidentiala.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent in aceasta privinta,

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Milady09, utilizator
Eu nu doresc nimic. Eu sunt un locatar dintr-un bloc. Asociatia de locatari a hotarat reabilitarea termica si mi se cere sa ma supun. Dat fiind faptul ca nu am fost de acord sa dau decat o declaratie pe proprie raspundere, numele meu a fost pus la avizier in lista celor somati sa depuna la administratia blocului documentele justificative de venit.

Personal, nu doresc reabilitarea termica, prin urmare nu cer bani europeni, in schimbul carora sa justific venitul meu. Intrebarea mea era strict legata de documentatia legislativa care sta in spatele acestor somatii de a prezenta actele respective.
si pana la urma cum ati ramas, eu sunt in aceeasi situatie, nu doresc dar altii din bloc vreau?
deci, v-au obligat?
cu respect
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
Pot sa va spun ca in orice contract cu bani europeni, pana si o secretara este obligata sa depuna la ANI (si pe Internet) declaratia de avere si de interese. Acolo trebuie declarat EXACT venitul pe ultimul an, indiferent de "clauze" de confidentialitate, etc.

Eu cred ca, fata de refuzul dvs., Asociatia va poate trece in categoria de plata "maxima", iar daca nu sunteti de acord, atunci nu aveti decat sa depuneti acte in contradictoriu. Altfel, in raport cu decizia majoritatii, nu aveti nici o cale de opozitie. Mai rau chiar, daca Asociatia va da in judecata, atunci s-ar putea sa platiti si daune/despagubiri/cheltuieli de judecata. Atentie !
@batiatus, pana acum a ramas ca in gara, adica hartia aia de la avizier cu ''asa nu'' :)), a fost scoasa, sunt cel putin jumatate din locatari cei care nu au depus astfel de documente justificative, deci presupun ca dosarul este in stand-by. Nu sunt numai eu cea care nu am inmanat acel act.

@trifoi1998, sa stiti ca nu ma impresionati cu amenintari din astea ca cele enuntate de dvs in postarea de mai sus. Nu sunt o persoana neinformata si astfel de remarci ca cele de mai sus, ar putea impresiona persoane care nu stiu cu ''ce se mananca'' chemarile in judecata.

Intrebarea mea initiala, la care observ ca nu am primit niciun raspuns, este tocmai aceasta: care este cadrul legislativ in baza caruia se cer astfel de documente din partea unor persoane fizice. Am cautat si eu inainte sa poposesc pe acest forum si n-am gasit. Deci, e clar NU exista. Asa ca ''judecati'' prin tribunale nu prea au justificare.
Imi pare rau daca interventia mea a sunat a "impresionare". Intamplator, nici eu nu sunt partizanul polistirenizarilor si am semnat NU pe tabel. Dar, m-am documentat, iar concluzia este ca NU pot impiedica Asociatia sa ia o decizie legala, in acest caz cu majoritate de voturi. Am vrut numai sa va atrag atentia ca daca ajungeti in instanta, atunci un judecator, sau mai multi in fazele superioare, vor aprecia daca sunteti de buna credinta in solicitarea dvs., sau daca ati intentionat pur si simplu sa obstructionati Asociatia, cu rea credinta. Asta-i tot.

Alte discuții în legătură

Subventie la caldura chance1 chance1 Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)
Abuz trei3 trei3 Buna ziua Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)
Subventie obtinuta prin declaratii mincinoase marius_geanina marius_geanina moral sau legal oare?? avem niste vecini in bloc care desi ambii soti lucreaza in fabrica pe vreo 800-900lei net fiecare plus tichete de masa si copii ... (vezi toată discuția)