avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte doveditoare venit - reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte doveditoare venit - reabilitare termica

Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un document legal justificativ prin care asociatia de locatari poate cere proprietarilor acte confidentiale, gen fisa fiscala, adeverinta salariat in vederea elaborarii dosarului pentru Primarie pentru reabilitarea termica a blocului de locuinte.

Fac precizarea ca am dat o declaratie pe proprie raspundere, in care am specificat venitul mediu realizat per membru de familie, pe care evident am semnat-o. Mi s-a comunicat ca acea declaratie este insuficienta si ca este nevoie de acte doveditoare gen fisa fiscala pe 2011, adeverinta, talon de pensie etc.

Din punctul meu de vedere, o asociatie de locatari nu vad ca ar avea vreun drept legal de a cere fisa fiscala a vreunui locatar. Venitul este o informatie confidentiala.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent in aceasta privinta,

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Milady09, utilizator
Intre 10-30% platesc proprietarii, asa este in provincie.Bucurestul este mai bogat.
ogra a scris:

Intre 10-30% platesc proprietarii, asa este in provincie.Bucurestul este mai bogat.

Cu voia dvs., Bucurestiul este mai "smecher", in sensul cel mai rau al cuvantului. Chestiunea este cam asa: daca Asociatia plateste, cat de putin, atunci este indreptatita sa si verifica pe ce da banii !! Adica, poate verifica procedura de selectie a executantului, poate verifica executia, receptia, etc.

Parerea mea este ca "Gratuitatea" este o smecherie care scoate Asociatia din ecuatie (a se citi spaga) ... adica face un contract de "mandat"; se da pe mana smecherilor, cu alte cuvinte.
Puteti refuza oferta "smecherilor", nu va forteaza nimeni sa o acceptati. Ma refer la nivel de asociatie, nu personal.
ogra a scris:
Vreti bani europeni, atunci prezinti documente ce se solicita.In caz contrar puteti face reabilitare pe banii proprii.

Foarte corect acest raspuns.
Statul face efortul de a realiza aceste lucrari asa cum face efortul de a plati ajutoare sociale, subventii si altele de acest gen. Amintiti-va ca in unele cazuri se face chiar ancheta sociale, se verifica declaratia pe proprie raspundere a solicitantului s.a.m.d. Iar in cazul cand solicitantul nu si-a platit taxele si impozitele catre stat, nu i se mai acorda aceste subventii ori ajutoare.
Apoi daca un cetatean ar vrea un imprumut de la banca pentru a realiza pe banii lui o lucrare de reabilitare termica, cu siguranta, banca ar solicita garantii, dovada veniturilor, ar verifica bonitatea solicitantului, istoricul altor imprumuturi, ar consulta baza de date din sistemul bancar (CRC sau CRB)... si-apoi mai trebuie ca acel client sa dea si banii inapoi. Iar daca nu prezinti documentele solicitate la dosarul de credit (ca vezi Doamne ar fi confidentiale), banca nici macar nu analizeaza dosarul.
Ori aici primaria solicita un set de documente mai subtire decat cel solicitat de o banca si nu obliga beneficiarului rambursarea sumei. Sper ca s-a inteles corect faptul ca Asociatia de proprietari nu are pretentia acestor piese la dosar, ea fiind doar intermediar intre proprietari si primarie, intre beneficiari si finantator.

adriantot a scris:

Statul face efortul de a realiza aceste lucrari asa cum face efortul de a plati ajutoare sociale, subventii si altele de acest gen. Amintiti-va ca in unele cazuri se face chiar ancheta sociale, se verifica declaratia pe proprie raspundere a solicitantului s.a.m.d. Iar in cazul cand solicitantul nu si-a platit taxele si impozitele catre stat, nu i se mai acorda aceste subventii ori ajutoare.

"Statul" asta face "efort" tot pe banii nostrii, sa fim intelesi bine, din impozitele si taxele pe care le platim. Ne baga pe gat tot felul de proiecte de doi bani, amagindu-ne cu "gratuitate", iar daca, Doamne Fereste, intr-o zi arde polistirenul, abea atunci o sa aflam daca exista sau nu exista aviz de la ISU-Pompieri, pentru o astfel de lucrare :(

Alte discuții în legătură

Subventie la caldura chance1 chance1 Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)
Abuz trei3 trei3 Buna ziua Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)
Subventie obtinuta prin declaratii mincinoase marius_geanina marius_geanina moral sau legal oare?? avem niste vecini in bloc care desi ambii soti lucreaza in fabrica pe vreo 800-900lei net fiecare plus tichete de masa si copii ... (vezi toată discuția)