Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un document legal justificativ prin care asociatia de locatari poate cere proprietarilor acte confidentiale, gen fisa fiscala, adeverinta salariat in vederea elaborarii dosarului pentru Primarie pentru reabilitarea termica a blocului de locuinte.
Fac precizarea ca am dat o declaratie pe proprie raspundere, in care am specificat venitul mediu realizat per membru de familie, pe care evident am semnat-o. Mi s-a comunicat ca acea declaratie este insuficienta si ca este nevoie de acte doveditoare gen fisa fiscala pe 2011, adeverinta, talon de pensie etc.
Din punctul meu de vedere, o asociatie de locatari nu vad ca ar avea vreun drept legal de a cere fisa fiscala a vreunui locatar. Venitul este o informatie confidentiala.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent in aceasta privinta,
Avizul de la "pomiperi" este obligatoriu in cadrul proiectului tehnic de autorizare !
Dar, asa-i la noi, cei cu "mentalitatea baciului: adica, ce, eu nu stiu ?". In zadar avem legi, caci e mai simplu, nu ? In loc de aviz de la pompieri, cerut legal, e mai simplu sa mergem in spatele blocului sa incercam noi insine sa vedem care-i treaba cu focul.
Imi cer scuze ca am abordat acest subiect pe forum, in speranta ca voi primi raspunsuri competente. Se pare ca putini sunt oamenii ancorati in realitate.
Pentru cei care privesc in zeflemea ceea ce tocmai am intrebat, ar fi bine sa mai invete lucruri noi, chiar daca etatea este inaintata. La Banca se semneaza un contract de confidentialitate al datelor pe care le primesc despre tine, ca individ, si o suta de alte hartii. Tocmai pentru ca datele despre tine, ca individ, mai cu seama in ceea ce priveste venitul, sunt CONFIDENTIALE. Salariatul intr-o companie de asemenea, semneaza un contract cu firma angajatoare, in care se stipuleaza printre altele si ca nu ai voie sa divulgi salariul, din nou pentru ca cat iti da tie angajatorul trebuie sa ramana confidential.
Ca sa dai un act confidential unui vecin de bloc, care la randul lui sa-l inmaneze unui angajat al Primariei pur si simplu, este demn de epoca de piatra, daca dumneavoastra vedeti asta ca fiind o practica normala si chiar de bun simt.
Astfel de lucruri se legifereaza, daca dorim sa traim in secolul 21.
Am prestat intr-o banca mai bine de 7 ani. Cind am plecat, mi s-a bagat un teanc de acte sub nas sa le semnez, acte prin care-mi luam angajamentul ca nu voi divulga timp de 10 ani date la care am avut acces. Vorbim si de partea de soft, cit mai ales de continutul bazelor de date. Nici o banca nu-si permite sa fie data in judecata de vreun client important, in urma aparitiei pe piata a informatiilor cu privire la linii de credit, clienti, furnizori, etc. In cazul lor, veniturile sunt publice (gasesti bilantul pe site la MF), dar modul in care au facut acele venituri, ii priveste direct si personal. Am avut contact cu firme mari din germania. Listele cu clienti-furnizori, la ei sunt secrete. Inclusiv compartimentul contabilitate lucreaza doar cu o parte dintre clienti si furnizori, in asa fel incit un amarit de contabil sa nu aiba acces la toti clientii si frnizorii. De ce? Ca sa nu spuna luyi x si y tot felul de amanunte, cu sau fara voia lui.
Revenind la topic. Si mie mi se vor cere la un moment dat actele cu pricina, intrucit am un apartament intr-un bloc care doreste sa depuna dosarul la primarie. Am sa va spun cum voi proceda eu. Voi da o declaratie pe propria raspundere, ca nu am nevoie de subventia data, atit eu cit si sotia avind venituri care depasesc pragul de acordare. Nu sunt genul care-si ia masina de 10k euro si nu mai are bani de motorina, dar asa cum spuneti si dvs. datele mele sunt datele mele si fac ce vreau cu ele.
Solutia care o vad eu, este ca de la administratia blocului, sa plece care primarie o lista cu nume prenume si cnp (exista la cartea imobilului). Primaria cere la administratia financiara completarea listei cu veniturile declarate de fiecare in parte. Se vede clar cine are si cine nu are dreptul la subventii pentru reabilitarea termica. Da stiu, e complicat. Finantele nu au oameni. Primaria idem. Bazele de date nu sunt corelate. E criza. Bugetarii lucreaza din 2 in 2 zile,etc. Nu va convine, mutati-va in alta tara (asta mi-au spus-o politistii de la judet, cind am mers sa-i reclam pe politistii de sectie ca nu fac nimic sa-mi gaseasca masina furata).
Daca dvs. aveti nevoie de subventie, dar nu doriti sa vada administratorul veniturile, sunteti ca sa zic asa intr-un cerc vicios. Puteti merge personal la primarie sa depuneti actele cu pricina, dar nu cred ca va garanta nimeni ca administratorul nu va vedea lista din dosar. La urma urmei, un exemplar din dosar va ramine in posesia asociatiei de proprietari, ca anexa la cartea tehnica.
Milady 09.Doresti fonduri europene nerambursabile. Atunci te conformezi obligatoriu conform cerintelor inpuse.Daca nu folosesti banii dumitale. .In uniunea europeana nu merge cu smecherii in stil romanesc.
Subventie la caldura
chance1
Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)
Abuz
trei3
Buna ziua
Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)