Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un document legal justificativ prin care asociatia de locatari poate cere proprietarilor acte confidentiale, gen fisa fiscala, adeverinta salariat in vederea elaborarii dosarului pentru Primarie pentru reabilitarea termica a blocului de locuinte.
Fac precizarea ca am dat o declaratie pe proprie raspundere, in care am specificat venitul mediu realizat per membru de familie, pe care evident am semnat-o. Mi s-a comunicat ca acea declaratie este insuficienta si ca este nevoie de acte doveditoare gen fisa fiscala pe 2011, adeverinta, talon de pensie etc.
Din punctul meu de vedere, o asociatie de locatari nu vad ca ar avea vreun drept legal de a cere fisa fiscala a vreunui locatar. Venitul este o informatie confidentiala.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent in aceasta privinta,
Aveti dreptate. Atat timp cat nu-mi cereti mie sa fac rebilitatea si eu nu va cer dumneavoastra sa-mi faceti reabilitarea putem doar sa ne expunem parerile si sa castigam experienta, fara a ne afecta practic. Imi spunea cineva astazi ceva parca asemanator:
"Un om avea un cal iar calul nu avea nimic impotriva!"
Am inteles de ce au nevoie de adeverinta, dar in cazul in care am rate foarte mari pot sa le depun si pe astea pe langa adeverinta sa vada de fapt cu ce venit raman.....sau nu are importanta salariul decat pentru cei care au venituri chiar foarte mici chiar daca nu au rate.
Exista informatii noi legate de acest subiect? S-a ajuns si la blocul meu, Bucuresti sect 3, cu aceasta solicitare.
Desi eu declar pe propria raspundere ca am venituri peste 250 Euro pe membru de familie si astfel ma incadrez pe pragul minim de subventie, mi se solicita adeverinta de salariu. Nu voi relua punctele legate de confidentialitatea salariului si tratarea datelor personale, unde si mie mi se pare ca are loc un abuz.
In plus in cazul blocului nostru se solicita adeverinte de la toti membrii familiei, desi pe formularul care trebuie completat scrie clar proprietar si co-proprietar, nu locatar. In cazul meu, eu sunt singurul proprietar, chiar daca in apartament stau 2 persoane.
Este ca si cand pentru ajutorul de incalzire se solicita adeverinta de la toti proprietarii, doar pentru a dovedi ca cei care nu au depus cererile nu au dreptul. Aberant!
Personal sunt de acord cu anveloparea si sunt de acord sa platesc cat se solicita. Simt doar ca aceste masuri abuzive ma pun in pericol fizic. Atata timp cat eu nu stiu cine are acces la adeverinta mea de venit, nu pot sa nu presupun ca aceasta nu va intra pe mana vecinului care face face trafic cu autoturisme sau a pestelui celor 3 fete de la 2 camere. (sa nu credeti cumva ca stau la vreo periferie, zona mea e una centrala, dintre cele mai bine cotate). Atata timp cat nu se tine cont si de cheltuieli nu numai de venituri, eu pot sa par pentru o anumita categorie o persoana care se scalda in bani, motiv pentru care ma astept oricand ca locuinta mea sa fie sparta sau mai rau, ca eu sau sotul meu sa fim jefuiti. Si nu cred ca exagerez.
Astept cu interes raspunsurile dvs!
Practic, poate cineva indica ce document a fost depus la asociatie pentru dovedirea venitului pe familie?
Declaratie pe proprie raspundere, fisa fiscala, adeverinta de venit de la ANAF, serviciu, taloane de pensie?
Poate este cineva in cunostinta de cauza pentru sectorul 3 B unde R.N. a tot promis ca reabilitarea este gratuita si cu toate acestea au fost emise HCL pentru recuperarea sumelor avansate de catre primarie pentru asigurarea contribuţiei proprii a asociaţiei de proprietari, prin plată lunară, adica "taxa de reabilitare termică".
Am gasit pe net ca pentru reabilitarea cu fonduri europene exista un "model D" pentru "declaratie pe proprie raspundere privind venitul" iar incadrarea se facea intre anumite venituri in euro.
a) <150 Euro b) ≥150 Euro şi <350 Euro c) ≥350 Euro şi <500 Euro d) ≥ 500 Euro
In OUG nr. 18/2009 se stabileste la
art.14
(8) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), sumele avansate de autorităţile administraţiei publice locale pentru asigurarea cotei de contribuţie proprie a asociaţiilor de proprietari, prevăzute la art. 13 alin. (1) lit. c), sunt considerate cheltuieli de natură socială şi nu se recuperează de la următoarele categorii de proprietari, persoane fizice:
a) persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate în întreţinere;
b) persoane singure/familii care, în ultimele 3 luni anterioare efectuării anchetei sociale de către autoritatea administraţiei publice locale, au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sub câştigul salarial mediu net pe economie;
c) veterani de război şi soţi/soţii supravieţuitori/supravieţuitoare ai/ale acestora;
d) pensionari, indiferent de statutul acestora, ale căror venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sunt sub câştigul salarial mediu net pe economie.
Inteleg ca raportarea se face la salariul mediu net pe economie care in prezent este de 2196 lei (3131 lei brut).
In final, ce document se prezinta (s-a prezentat) pana la urma asociatiei?
Subventie la caldura
chance1
Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)
Abuz
trei3
Buna ziua
Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)