Buna ziua am primit o pedeapsa de 11 luni cu suspendare sub supraveghere!Am facut recurs ! Nu am acceptat proba cu alcooltestul si mi s-au recoltat 2 probe de sange prima a fost 2 respectiv 1.7 dar am descoperit o multime de nereguli la dosar cum ar fii: pe buletinul care insoteste probele (pe care am refuzat sal semnez) in locul unde trebuia sa semnez a aparut o mazgalitura si pafara medicului peste "semnatura mea"
-asistenta a fost audiata a recunoscut ca prima proba a recoltato din branula pe care a puso asistenta in vena !
-A recunoscut ca a facut singura recoltarea fara sa fie insotita de medicul de garda
-A declarat ca politistul nu ma supravegheat in permanenta ca a iesit sa dea telefoane
-Si probele de sange au ajuns la IML in 5 zile
Cu aceste probe ce sanse as avea sa obtin o achitare?
Va multumesc mult!
Trebuia sa incercati o aparare in sensul asta,probele biologice trebuiau sa ajunga la IML in maxim 3 zile,important era sa aveti un avocat specializat pe astfel de dosare pentru sanse de reusita.
ART. 14 ORDINUL 376/2006
(1) Probele prelevate şi sigilate, împreună cu exemplarul original al procesului-verbal de prelevare a probelor biologice şi al buletinului de examinare clinică, prevăzute în anexele nr. 2 şi 3 la prezentele norme metodologice, vor fi puse, după încheierea procedurii de prelevare şi examinare, la dispoziţie poliţistului, care le va transporta şi le va depune în cel mai scurt timp la instituţiile medico-legale teritoriale.
(2) Copiile documentelor se păstrează de către organele de poliţie.
(3) În situaţia în care transportul sau depunerea probelor prelevate nu poate fi efectuat imediat, acestea se păstrează la frigider, în sediile unităţilor de poliţie, timp de maximum 3 zile.
(4) Se interzice instituţiilor medico-legale primirea probelor biologice aduse de alte persoane decât poliţişti.
-Ati fost examinat neuro-psihic si rezultatele tuturor probelor la care ati fost supus au fost consemnate in buletinul de examinare;
-Medicul are obligatia de a completa absolut toate rubricile, daca nu,trebuie sa motiveze cauza pt. care nu v-a examinat la una sau mai multe dintre probe;
-Aceste rezultate(aprecieri)sunt luate in considerare de instanta pt. aprecierea gradului de afectare a dvs. privind starea de intoxicatie si implicit la aprecierea gradului de pericol pe care l-ati avut in trafic.