avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal art 87 alin 1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal art 87 alin 1

Buna ziua am primit o pedeapsa de 11 luni cu suspendare sub supraveghere!Am facut recurs ! Nu am acceptat proba cu alcooltestul si mi s-au recoltat 2 probe de sange prima a fost 2 respectiv 1.7 dar am descoperit o multime de nereguli la dosar cum ar fii: pe buletinul care insoteste probele (pe care am refuzat sal semnez) in locul unde trebuia sa semnez a aparut o mazgalitura si pafara medicului peste "semnatura mea"
-asistenta a fost audiata a recunoscut ca prima proba a recoltato din branula pe care a puso asistenta in vena !
-A recunoscut ca a facut singura recoltarea fara sa fie insotita de medicul de garda
-A declarat ca politistul nu ma supravegheat in permanenta ca a iesit sa dea telefoane
-Si probele de sange au ajuns la IML in 5 zile
Cu aceste probe ce sanse as avea sa obtin o achitare?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Teodor Popa , Alte profesii 16:39, 5 Noiembrie 2012
In Romania pe aspecte procedurale nu castigati decat daca aveti dreptate pe fond.
Puteti incerca dar daca instanta va considera vinovat si exista probe va poate condamna penal fara probleme.
Stimate domn, de la o bere nu iese alcoolemia de 2 la mie, iar explicatia cu otetul este de mult depasita (poate mai mergea cand existau acele fiole alcooltest de unica folosinta, dar nu la recoltarea de probe biologice), deci mai ganditi-va o data la cat ati baut de fapt. 2 la mie inseamna foarte multe beri, ma mir cum de ati mai nimerit sa va urcati in masina.
Cat despre tata, ma indoiesc de faptul ca nu l-au acceptat ca martor pt ca va este ruda, nu suntem intr-un proces civil ci in unul penal, iar rudele pot depune marturie. Daca faceti recurs numai dvs. nu aveti nimic de pierdut, dar o pedeapsa de 11 luni este mai mult decat rezonabila. Achitarea nu o veti obtine.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
ContSters178374, utilizator
Sunt 98% sigur ca obtin achitarea!Daca probele biologice nu sunt recoltate conform(anexei norme metrologice) nu mai sunt valabile!Daca probele biologice devin nule proba cu alcoltestul nu existra ramane doar declaratia mea in care am declarat ca am baut o bere ! O bere este mai putin de 0.8 asa ca scap cu amenda!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la un control in trafic al politiei rutiere in jurul ... synchrronn synchrronn Buna ziua, la un control in trafic al politiei rutiere in jurul orei23,,am fost depistat cu etilotestul cu o alcolemie de 0,05 mentionez inca odata 0,05.. nu ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice joe17 joe17 Buna seara! As dori sa va cer o opinie in legatura cu subiectul expus. In cazul unui accident rutier, unde se consemneaza refuzul din partea conducatorului ... (vezi toată discuția)
Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)