avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistratura ianuarie 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistratura ianuarie 2013

Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri?
GreatWhite a scris:

Salut dragi candidati! Sunt o persoana care a sustinut examenul din august-octombrie 2012 si l-a si luat. Avand in vedere agonia si extazul din perioada invatatului (in care eram bucuros cand imi aminteam o definitie sau mai stiu eu ce clasificare si trist cand nu reuseam), dar mai ales a probelor de concurs, vreau sa vin in intampinarea voastra si, cu cea mai mare simpatie si sinceritate, va voi raspunde la toate intrebarile voastre legate de invatat, de derularea probelor, de alte proceduri sau ceea ce va intereseaza relativ la examen. Asta pt ca stiu prin ce treceti si prin ce veti trece. Noi mai avem putin pana la publicarea decretelor, asa ca ceva timp mai am...Sper sa va fiu cat de cat de folos!

Multumim frumos, f frumos din partea ta! Mult succes iti doresc in noua cariera!
Eu as avea niste intrebari, mai ales ca nu am mai sustinut acest examen ( am dat la INM in urma cu multi ani si am picat cu 72 de pct, se intra cu 80 pe atunci si apoi nu am mai dat, din motive obiective). As vrea sa stiu asa:
1. Cam cat la suta din timpul alocat invatatului ai facut grile?
2. Daca te-ai axat in principal pe coduri sau mai mult pe doctrina
3. Cam cat timp ai afectat pentru fiecare materie in parte? Eu aici am niste pb. Mi- e teama ca o sa imi planific mai mult pt civil ca e materia noua si mi- e teama sa nu las prea putin timp pt restul. Deci, stiind tematica, stiind ca avem 59 de zile la dispozitie..cum ai imparti tu acest timp?
4. Te-ai pregatit in vreun fel pt rationament? Eu sunt convinsa ca nu o sa am timp pt asta si ma gandesc sa nu ma stresez f tare pt asta. Ci, daca trec de grila, sa fac in cele cateva zile dintre probe tot ce s-a dat in anii trecuti. Ce crezi, e suficient?
Multumesc anticipat pentru timpul tau!
Draga mea Goethe,
Repet: fac asta pt. ca stiu ce va asteapta si cu ce "personaje" va veti "confrunta".
Sunt (am fost) in exact aceeasi situatie ca tine. Mai picasem o singura data la INM acum vreo zece ani. De atunci doar jobul...
Eu acum am intrat cu 73 la juridic. Asadar:
1.Grile am facut cam putine (cam 10,20 pe zi). Majoritatea au fost din cartea de pr.civ. a lui Boroi (de la sfarsit) si din anii anteriori. NU-TI recomand cartea de grile a lui Udroiu. Are multe grile gresite. Pt. penal mai bine fa-le pe cele din alti ani.
2.Doctrina! F. putin la pr. civ. codul.
3.Aici e mai greu. Din cate am citit, aveti mai mult decat noi din NCC. Si nu stiu ca intindere cat inseamna asta. Eu iti recomand sa pastrezi o proportie echilibrata. Citeste mai ales ceea ce stapanesti mai putin.
4. F. bine faci. O sa ai timp suficient. Si eu am facut la fel si m-am descurcat de minune. Citeste Ghidul de pe site-ul INM (nu-l invata, n-o sa ai timp si nu te ajuta prea mult). Fa in schimb testele din anii precedenti. Eu am facut cam 2/zi. Oricum, eu mai mult m-as ingrijora pt. interviu decat pt. rationament...
din ce carti ai invatat?
GreatWhite a scris:

Draga mea Goethe,
Repet: fac asta pt. ca stiu ce va asteapta si cu ce "personaje" va veti "confrunta".
Sunt (am fost) in exact aceeasi situatie ca tine. Mai picasem o singura data la INM acum vreo zece ani. De atunci doar jobul...
Eu acum am intrat cu 73 la juridic. Asadar:
1.Grile am facut cam putine (cam 10,20 pe zi). Majoritatea au fost din cartea de pr.civ. a lui Boroi (de la sfarsit) si din anii anteriori. NU-TI recomand cartea de grile a lui Udroiu. Are multe grile gresite. Pt. penal mai bine fa-le pe cele din alti ani.
2.Doctrina! F. putin la pr. civ. codul.
3.Aici e mai greu. Din cate am citit, aveti mai mult decat noi din NCC. Si nu stiu ca intindere cat inseamna asta. Eu iti recomand sa pastrezi o proportie echilibrata. Citeste mai ales ceea ce stapanesti mai putin.
4. F. bine faci. O sa ai timp suficient. Si eu am facut la fel si m-am descurcat de minune. Citeste Ghidul de pe site-ul INM (nu-l invata, n-o sa ai timp si nu te ajuta prea mult). Fa in schimb testele din anii precedenti. Eu am facut cam 2/zi. Oricum, eu mai mult m-as ingrijora pt. interviu decat pt. rationament...

Iti multumesc frumos pt raspuns. Mi- am luat si cartile lui Udroiu dar eu cred ca ma voi "limita" la clasicii dupa care am invatat de - lungul timpului ( Neagu, Damaschin etc).
Timp f mult pt grile clar nu voi avea. Si eu m-am orientat tot spre grilele din anii trecuti si de la promovare. La mine mai sunt si 2 copii pe langa job, dar sunt convinsa ca nu sunt singura in aceasta situatie.
E ff mult la civil, mult ca e si materia relativ noua ( ca nu s- a inventat totusi norma juridica odata cu noul Cod).
Multumesc frumos ca ai impartasit experienta ta cu noi. Daca o sa mai am intrebari o sa iti scriu.
Toate cele bune!
NCC - Boroi, Stanciulescu (prescr. ext. Boroi mai vechi), reale- Barsan, obligatii - Statescu, Barsan, ctr. + succ.- Deak, pr. civ. - Boroi Ciobanu (codul pe la executare si Tabarca ce nu avea in carte Boroi), pen. gen. - Mitrache ( + Udroiu pe la pers. jur., aplicarea in timp.), pen. spec. - Udroiu, pr. pen. Udroiu. Sper ca n-am omis nimic!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)