avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul in zilele de sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul in zilele de sarbatoare legala

Ma intereseaza care sunt domeniile in care este permisa munca in zilele de sarbatoare legala, altele decat unitatile de alimentatie publica si cele sanitare. Asadar, care sunt domeniile in care se lucreaza la foc continuu sau domeniile in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita specificului activitatii.
Exemple concrete pe care le stiu eu: furnizarea energiei electrice, a apei potabile, fabricile sau unitatile de productie in care se lucreaza la banda, hotelurile care prin specificul activitatii lor nu isi pot intrerupe activitatea.
Mai cunoasteti si alte exemple concrete (eventual daca chiar ati avut control)?
De ex, call centerele se incadreaza in aceasta categorie?
Ar fi extraordinar de util sa existe o lista cu activitati, in care este permis lucrul in zilele de sarbatoare (cu coduri caen).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 14 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
De unde ati dedus dvs ca este permisa in oricare sector economic?
@jurist Clement

Probabil acesta este motivul pentru care a fost amendata societatea de care pomeneste Loredana_84...
Am o societate comerciala care are autorizat cod caen 4776 (nu e activitate principala) - comercializeaza mancare pt animale printre altele. Ma intreaba administratorul acestei societati daca poate presta activitate in zilele de sarbatoare legala. I-am explicat care sunt domeniile in care se poate lucra, iar acesta considera ca se incadreaza la "unitati de alimentatie publica". Eu consider ca aceasta derogare se refera doar la unitatile alimentare in vederea aprovizionarii populatiei, nu a animalelor.... Ati intalnit aceasta situatie?
Codul Muncii prevede ca, dispozitiile referitoare la zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Nu exista pana in prezent un act normativ care sa reglementeze aceste domenii ...

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii loscarlos loscarlos Intr-un an calendaristic sunt mai multe zile declarate sarbatori legale. In mod normal aceste zile ar trebui sa fie libere, dar din pacate unii sunt nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. ma interesează cum se plătesc orele efectuate ... Petre CFR Petre CFR Bună dimineața. Ma interesează cum se plătesc orele efectuate în zile. sărbători legale care se suprapun peste zilele de sâmbătă și duminică și ... (vezi toată discuția)